![]() |
Benim Çarşaflım Masumdur, Senin Çarşaflın Hain! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Benim Çarşaflım Masumdur, Senin Çarşaflın Hain!Benim Çarşaflım Masumdur, Senin Çarşaflın Hain! 80'li yılların "heyecan dolu" haber dergisi Nokta; çarşaflıların nasıl haber olacağını, "oyuncu" iki kadın muhabir aracılığı ile "öğretmişti ![]() ![]() İki kadın muhabir, çarşaflı kadın kılığına girerek; "bir çarşaflının " asla orada olmayacağı mekanlara girmişler ve toplumsam tepkiyi ölçmeye çalışmışlardı ![]() Nerelere gitmemişlerdi ki! Gece kulubünden, o zamanlar pek şık ve "hijenik" kabul edilen Galeria'ya kadar ![]() ![]() ![]() ![]() Kurgusal haber yapmak konusunda başı açık muhabirler ile başı örtülü muhabirlerin "yarışması" mümkün değil ![]() ![]() Ondan sebep seküler kesimin kurgusal haberleri hız kesmiyor ![]() ![]() Toplumsal tepkiyi/heyecanı/çatışmayı laboratuar şartlarında, kimyasal bir deney olarak gerçekleştirmeyi kendisine misyon edinmiş olan "necip medyamız", "her kelle"nin tutum ve davranışlarını ölçme" yi asla aksatmıyor ![]() Neden "kelle" dedim? Demokrasi savaşı veren Türkiye'de, bir kısım köşezadeler, kendi sınıfının dışındakileri birey ve vatandaş olarak görmüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Ölçmelere biçmelere doyamayan medyamız aracılığı ile haftanın ölçümünü, CHP'nin yakasına rozet taktığı Çarşaflı katılımcılar vesilesiyle gerçekleştirdik ![]() Birkaç çarşaflının adeta "celladıma gülümserken" eşliğinde verdiği resimleri, herkes kendi hayallerine yapı taşı olarak değerlendirdi ![]() ![]() ![]() Bir taraf göle Deniz Baykal mayası çalarken, öteki taraf zinhar deyu bulutlara merdiven dayamaya kalktı ![]() Sonunda Deniz Baykal, "Benim çarşaflım masumdur" açıklamasını yaparak, denizler kadar engin olmasını beklediğimiz toplumsal sempatiye ulaşılmasının kırmızı kar yağmasından bile daha zor olacağını bir defa daha ispat etti ![]() Kılıçkalemler saldırıya geçince bakınız o da "kendi çarşflı"larını nasıl savundu: " O çarşaflılar farklı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "O insanların laiklikle ilgili bir sorunları yok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Şimdi bu insanlar ne olur bizi dışlamayın ![]() ![]() ![]() Velhasıl CHP her zamanki CHP ![]() ![]() Bana gelen çarşaflı iyidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bizim çarşaflılarımız iyidir ![]() ![]() ![]() Biz işte böyle de masumiyet sertifikası veririz ![]() CHP'den "masumiyet sertifikası" alanlar üç adım öne lütfen ![]() Surda bir gedik açılmıştır: Masum çarşaflılar, hain çarşaflılar ![]() Fatma K ![]() |
![]() |
![]() |
|