![]() |
Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...!Kadına 'sen iki katı döv' fetvası ![]() ![]() ![]() Kocasından dayak yiyen kadınlara müjde ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır'daki El Ezher Üniversitesi, bir kadının meşru müdafaa olarak kocasına vurma hakkının bulunduğu yönünde fetva verdi ![]() İslami ilimlerde otorite kabul edilen El Ezher Üniversitesi, bir kadının meşru müdafaa olarak kocasına vurma hakkı bulunduğu yönünde fetva verdi ![]() El Ezher Üniversitesi Fetva Kurulu Başkanı Şeyh Abdülhamid el Atraş, "Bir eşin kendini korumak için kocasına vurması yasal hakkıdır" dedi ![]() El Masri el Yum gazetesinin haberine göre, el Atraş, herkesin kendini savunma hakkı bulunduğunu şöyle vurguladı: "Bütün insanoğlu Allah indinde eşittir ![]() ![]() Suudi din adamı Şeyh Abdul Muhsin El Ubeykan da şiddete maruz kalan kadının aynı şekilde kocasına karşı koyabileceğini belirtti ![]() Uluslararası Af Örgütü, Mısır'da ölen her yüz kadından 35'inin aile içi şiddete kurban gittiğini açıklamıştı ![]() (Zaman) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...!El ezher çoktan bozuldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadınlara böyle bir hürriyyet verilmesini isteyen erkekler, (Gayr-i meşrû’ bir şey istemiyoruz ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşağıdaki linke bakmanızı tavsiye ederim ![]() http://forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...!Huyela´isimli üyeden Alıntı El ezher çoktan bozuldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kadınlara böyle bir hürriyyet verilmesini isteyen erkekler, (Gayr-i meşrû’ bir şey istemiyoruz ki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşağıdaki linke bakmanızı tavsiye ederim ![]() http://forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kardeşim ne diyorsun sen Allah aşkına sizin uygunsuz yazılarınız üzüyor bizide ne demek oluyor ![]() ![]() ne yapmışız ki burda el ezher bir fetva vermiş bizde paylaştık bunu sizlerle buyrun siz yorumlayın bu fetvayı dedik ![]() ![]() bu yazıyı buraya eklemem bu yazıyı desteklediğim anlamınamı geliyor yani! tabiki erkeğin hakkı kadından her zaman fazladır ![]() ![]() ama şunu bilin ben buraya bir konu açmışsam illa o konuyu destekliyorum anlamına gelmiyor burası bir paylaşım forumu ve bizler paylaşımımızı yapar yorumları bekleriz ![]() ![]() bilmem Anlatabildimmi ![]() ![]() vesselam ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...!#fani_dünya#´isimli üyeden Alıntı kardeşim ne diyorsun sen Allah aşkına sizin uygunsuz yazılarınız üzüyor bizide ne demek oluyor ![]() ![]() ne yapmışız ki burda el ezher bir fetva vermiş bizde paylaştık bunu sizlerle buyrun siz yorumlayın bu fetvayı dedik ![]() ![]() bu yazıyı buraya eklemem bu yazıyı desteklediğim anlamınamı geliyor yani! tabiki erkeğin hakkı kadından her zaman fazladır ![]() ![]() ama şunu bilin ben buraya bir konu açmışsam illa o konuyu destekliyorum anlamına gelmiyor burası bir paylaşım forumu ve bizler paylaşımımızı yapar yorumları bekleriz ![]() ![]() bilmem Anlatabildimmi ![]() ![]() vesselam ![]() ![]() ![]() Anlatabildinizde siz beni yanlış anladınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...!Dinden cikmak istemem tam da konuyu bilmiyorum ama annem yillarca dayak yedi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...!nevin_70´isimli üyeden Alıntı Dinden cikmak istemem tam da konuyu bilmiyorum ama annem yillarca dayak yedi ![]() ![]() ![]() ![]() Allahü teala yardımcınız olsun ![]() ![]() ![]() ![]() Ama bunların çözümü kocaya el kaldırmak değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadına 'Sen İki Katı Döv' Fetvası...!kırçiçeği´isimli üyeden Alıntı değerli nevin kardeşim, bildiğimiz gibi RASULULLAH sav eşlerinin hiçbirisine bir kez el kaldırmamıştır ![]() ve el kaldırmadığı gibi eşlerinin her birisinede ayrı incelik ve nezaketle yaklaşmıştır ![]() bir hadiste eşini döven sahabeye demek siz eşinizi gündüz dövüp gecede koynunuzamı alıyorsunuz öylemi diye azarlamıştır? peygamber efendimiz sav kadınları koruyup kolladığından kadınların hamisi ünvanınıda zamanında almıştır ![]() eşleriyle tartışan zamanın hanımları eşlerini peygamber sav e şikayet ederdi ![]() ve peygambersav den çekinen sahabi eşleriyle tartışmamaya dahi özen gösterirdi ![]() hepimizin bildiği meşhur hadiste Rasulullahsav eşleriniz size Allahın emanetidir buyurmuştur ![]() eşine tokat atan,ona dayak atan ALLAHtan aldığı emanete hıyanet etmiştirki hıyanetin en büyüğünü yapmıştır ![]() huyela beyin size verdiği linke baktım sizi tatmin edebilecek bir bilgi olduğunu zannetmiyorum ![]() çünkü siz sanıyorumki evli birisiniz ve eşinizden dayak yediğinizi söylüyorsunuz ![]() o linktede evli olmayan kişilere seçeceği eşle ilgili bilgiler verilmiş ![]() sonuç olarak şunu söylemek gerekirki eşini döven erkek ALLAHtan aldığı emanete hıyanet etme gibi büyük bir günaha girmiş demektir ![]() erkek kadını nasıl dövemezse,kadında erkeği dövemez ![]() ama şiddetle erkek dayağa devam ederse el ezher kadının kendini koruma adına misliyle karşılık verebileceği fetvasını vermiş, ki hepimizde biliyoruzki el ezher çok büyük alimlerden oluşan bir kurum ![]() en azından huyela efendinin verdiği ışıkçıların linkindeki bilgilerden daha güvenilir ![]() hayırlı günler ![]() vesselam ![]() ![]() ![]() Allah razi olsun kardesim sizinle ayni fikirdeyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|