Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edın, yardım

Yardım Edın

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yardım Edın

SA kardeslerim

bunu nasil anlatim bilmiyorum ama

su son aylardan beri dinimden uzaklasdigim fark ediyorum

eskiden 5 vakit namazimi kilardim artik hic kilmiyorum, kilamiyorum bi türlü

kuran okurdum artik okmuyorum eriniyorum

bunun gibi cok seyler var ama yapmiyorum artik

kendimi cok kötü hissediyorum ama degistiremiyorum bu olan biteni ezan okunuyo ama kalkmiyorum

Nolur bana yardim edin, yanlis yolda oldugumun farkindayim ama tek basima yapamiyorum

Allah rizasi icin nolur yardim edin bana Yol gösterin ne yapmam gerek söyleyin lütfen

Ben eski halime dönmek istiyorum lütfen

Alıntı Yaparak Cevapla

Yardım Edın

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Yardım Edın

Allahü tealaya sığınınız, gözyaşı dökerek yalvarınız ve düzeltmeniz gerekenler durumlar var ise öncelikli olarak onlara eğiliniz ve tövbe ediniz

Estağfirulluh min külli ma kerihallah
Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hü vel hayyul kayyume ve etubü ileyh ve la ilahe illallah güzel kelimesini çokça söyleyiniz

Biiznillah biraz çaba ile eskisi gibi olursunuz, bizlerinde duaları sizinle sadece biraz gayret

Alıntı Yaparak Cevapla

Yardım Edın

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Yardım Edın

aleykümselam hoş geldiniz kardeşim üyeliğiniz hayırlı ve daim olsunYazdıklarınıza bir kaç izahta bulunarak karşılama mesajımızı burada sonlandırıyoruz inşaALLAH,şimdilik tabiki;

İnsan hayatının en ön sırasına dini koymalıdır Dinimizi dünyaya değil dünyayı dinimize uydurmalıyız Her şey burada çözülüyor

Bu konuda dikkat edeceğimiz çok önemli hususlardan birisi günahlardır İnsan günaha girdikçe namazdan ibadetlerden sıkılır, ibadet etmek onu sıkmaya başlar Bir insan ibadetlerini tam olarak yerine getiremiyorsa demek ki onu ibadetten mahrum bırakan bir günah vardır Günahlar bizi vazifelerimizden alıkoyarHer şeyden önce hayatımızı gözden geçirip nerelerde hata yapıyoruz bizi ibadetlerden alıkoyacak ne tür günahlarımız var bunları tespit edip tevbe istiğfarla izalesine çalışmalıyız

Diğer bir husus çevreİnsan çevresini dini hayatını otokontrol altına alacak şekilde oluşturmalıdır Etrafında maneviyatı yüksek insanların çokluğu ona kuvve-i maneviyye olacaktır Maneviyattan uzak insanların çokluğu ise onu zamanla ibadetlerden soğutacaktır

Bu hakikatlere dikkat etmekte fayda vardır inşaALLAHSelam ve yürekten samimi dualarımla selametle kalınız kardeşim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com