![]() |
Basörtünü At, Etegi Kisalt.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Basörtünü At, Etegi Kisalt..Yetişkin iki ayrı cinsin bir arada bulunmasını normal karşılamayan bu millete önceleri şöyle deniliyordu: “Kızlarla erkekler karışık okur/karışık olurlarsa, aralarında kardeşlik duyguları gelişir ![]() ![]() Bunun doğru olmadığını, söyleyenler de bal gibi biliyorlardı ama o zaman böyle konuşmaları icap ediyordu ![]() ![]() öyleyse, adliye dolaplarındaki boşanma davalarına bakıp, bahsettikleri sıhhatli(!) evlilikleri görsünler ![]() Hani bilirsiniz, Temel ölmeden önce mezar taşına, şöyle yazdırmış: “Hastayım tetum inanmadinuz, hastayım tetum inanmadinuz ![]() 12 ![]() Baştan ileriyi görenler “Kız-erkek karma eğitim olmaz” diyenler “Zararlıdır” dedi, ama bunda ısrar edildi ![]() Onu bunu bırakın, yönetmeliğin en basit bir maddesi tatbik edilebiliyor mu? Ne gezer… Milli Eğitim Bakanlığı ile diğer bakanlıklara bağlı okullardaki görevlilerle öğrencilerin kılık kıyafetlerine ilişkin yönetmeliğin, kız öğrencilerle ilgili 12 ![]() “Kız öğrenciler diz kapağını örtecek şekilde bir forma giyerler ![]() N’aber! Tatbikat nerede? Hani yönetmeliğin uygulaması? Kız öğrenciler, bellerinden kıvırarak eteklerini basbayağı mini etek haline getirip bu şekilde hem sokaklarda gezip hem de okula gelmiyorlar mı? Milli Eğitim bu hususta resmen sınıfta kaldı ![]() ![]() Ama hiç yok değil ![]() ![]() ![]() ![]() Kanun ve yönetmelikler tatbik edilmek için düzenlenir, yoksa yazılıp raflara konulmak için değil ![]() ![]() ![]() ![]() Talebelerin çıkış saatinde bakınca, görülecektir ki kız talebelerin neredeyse tamamına yakınının etekleri diz kapağının üzerinde ![]() ![]() BAşöRTüSüNü AT, ETEği KISALT MI? üniversiteli kızların başörtüsünden bahsedilince, kurulmuş saat gibi “kılık kıyafet yönetmeliği” demeye başlayanlar! Eğer iyi niyetliyseniz orta öğretimdeki bu yönetmelik ihlalini de buyurun hep beraber ele alalım… öyle ya, yönetmelikse yönetmelik, ihlalse ihlal ![]() ![]() ![]() ![]() TöRE CiNÂYETLERiYMiş ![]() ![]() ![]() Bir “Töre cinayeti ortadan kalkmalı” sözü tutturuldu gidiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Töre cinayetlerine karşı çıkanlar, nikâhsızlıklara aynı derecede niçin karşı çıkmıyorlar? Samimi olduklarını bileyim ki, şöyle desinler: “Maalesef memleketimizde töre cinâyeti diye kötü bir tatbikat var ![]() ![]() ![]() Hayır, böyle demiyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Dikkat ediyorum da, “Töre cinayetleri ortadan kalkmalı” diye ter ter tepinenler, bu yüz kızartıcı, utanç verici hadiseler karşısında sessiz mi sessiz ![]() Nasıl olsa, zina kanunen suç olmaktan çıktı ![]() ![]() Bunun için çalışmıyorlarsa, bekliyoruz, buyursunlar biraz da nikâhsızlıkların aleyhinde konuşsunlar alintidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|