|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
izin, kadına, peygamberimiz, vermedi, şiddete |
![]() |
Peygamberimiz Kadına Şiddete İzin Vermedi... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Peygamberimiz Kadına Şiddete İzin Vermedi...AHMED ŞAHİN Peygamber Efendimiz (sas) şefkat kahramanıdır ![]() ![]() Kur�an-ı Kerim�in ilk müfessiri ve yorumcusu Peygamberimiz (sas)�dir ![]() ![]() Öyle ise kadın dövme konusunda Peygamberimiz (sas)�in aile hayatına bir bakalım ![]() Efendimiz (sas)�in aile hayatında kadın dövmeyi teşvik değil, ayıplama sözlerini okumak mümkündür ![]() Hanımına karşı şiddet kullananlara, akşam yatağına alıp da birlikte yatacağı ailesini gündüz döven adamı ayıplayan ikazdan sonra sözlerini şöyle bağlamıştır: - Bana göre sizin hayırlınız, ailesine karşı hayırlı olandır! Bundan sonra ailesine karşı hayırlı olma örneğini de bizzat kendi aile hayatında vermiştir ![]() Nitekim bir defasında Aişe validemizle bir konuda anlaşamamışlar, farklı düşünmüşler ![]() Aişe validemiz öyle değil şöyle, demiş ![]() ![]() Akla gelir ki Efendimiz (sas) sert bir karşılık vererek hanımını susturup sonucu kendi dediği şekilde bağlamıştır ![]() ![]() - Aişe! sen öyle değildir böyledir diyorsun; ben ise hayır öyle değil şöyle, diyorum ![]() ![]() ![]() - Elbette! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sen mi önce anlatacaksın ben mi? diye sorar ![]() - Sen önce anlat; ama doğru anlat! deyiverir ![]() - Allah�ın Rasûlü eğri de anlatır mı ki böyle bir şart ileri sürüyorsun? Bundan sonra elini kaldırıp kızına ikaz darbesini indirmek üzere iken Efendimiz (sas)�in şefkatli gönlü razı olmazda der ki: - Ya Eba Bekir, biz seni buraya aramızda hakem olasın diye çağırdık, yoksa kızını dövesin diye değil! Böylesine haklı bir zeminde bile Efendimiz (sas)�in şefkatle dolu kalbi, dövmeye de, dövülmeye de izin vermemiş, rıza göstermemiştir ![]() ![]() - Bana göre sizin hayırlınız, ailesine de hayırlı olandır! ![]() Hayırlı oma örneğini de işte böyle dövmeye engel olarak vermiştir ![]() |
![]() |
![]() |
|