Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kapalıyım

Kapalıyım Ama ?

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kapalıyım Ama ?

Selamun Aleykum,

(sabırla okurmusunuz?)

Benim sizlere bir sorum olacak

Yaklaşık 3 senedir kapalıyım Şuanda 4yıllık bir üniversite okuyorum ama açıktan Seneye bitecek inşAllahSeneye KPSS'ye girmeyi arzu ediyorum, kazanırsamda gitmeyi Babam çalışmıyor, emeklide değilAbim de bu sene evlenecek Haliyle borçlarımızda artıyor Ben bir devlet memuru olmayı ya da bankacı olmayı istiyorum Gelecek için, annem için bunu yapmak zorundayım çünkü tüm yük onun omuzlarında Elimden gelen desteği yapmak istiyorum Ona güzel bir yaşam vermeyi, en azından bu yaştan sonra onun emeklerinin karşılığını Senelerdir çekiyor yükümüzü, baba var mı yok mu belli değil Borç üstüne borç takıyor bize Haciz gelmesin diye anam ödüyor sürekli

Eğerki İslam'da baba hakkı olmasa onu bir dakika evde bile tutmazdımBana biyolojik babalıktan başka hiçbirşey vermedi çünkü

Kpps'yi kazanırsam ya da bankacı olursam mecburen saçımı açmak zorunda kalacağım3 sene evvelde açıktım ama namazlarımı kılan bir insandımOkul bitince kapandım Allah'ın izniyleKapalılığı seviyorum ama bu mecburiyet beni öldürüyor Çevremizde doktor olup öğretmen olup işyerinde açılanlar ama mesai bitiminde kapananlar da var

Allah katında günahkar olacağımı biliyorum Bu bir kural yapılması gereken bir zorunluluk elbetFakat ben saçım haricimde hiçbiryerimi de deşifre etmeyeceğim Namazlarıma devam edeceğim, dualarıma devam edeceğim İslamı hep kalbimde yaşıyorum zaten

Şimdi açılırsam ne olacak benim halim? Rızık için yaptığım bu savaşta malup mu olacağım? Direk cehenneme me atılacağım?

İmtihanımda bu kısmı geçemeyecek miyim?

Nice kapalı diye geçinen şahıslar var, karşılaştırma yapmak istemiyorum

Şimdi özel sektöre girsem, devamlılık arz etmiyor malesef Tazminattı sigortaydı derken en fazla 2-3 sene çalıştırıyorlar Sosyal hakları gerektiği gibi vermiyorlar 2,5 sene bir şirkette çalıştım ama izin hakkı olarak ancak 1 hafta kullanabildim o da zorla Parasını da vermediler Hasta oldum 10gün raporum vardı 3gün işe geldim Özel sektör gayet acımazsız Emekli olmak bu durumda çok zorlaşıyor Yaş artınca da özel sektörde yaşlısın diye işe almıyorlar İleride durumu iyi bir eş de bulamayabilirim ki bana yardım etsin Onunda maddi gücü kötü olursa yardımda bulunmam gerekecekÜlkenin hali malumŞartlar zorEkmek parası için savaşıyorum, savaşmalıyımO kamu alanı tesettürsüz kanunu ben koymadım ki Kanunu koyanlar utansın!

Lütfen bu konuda bana gerçek anlamda yardım edebilecek öneri sunabilecek arkadaşlar yazsınİçimi bir nebze de olsun ferahlatsın Aklımda bin türlü soru var Gerçekten bu konuları araştırmış biri varsa özel msj atabilir ordanda konuşabiliriz Önemli bir konu benim için

Alıntı Yaparak Cevapla

Kapalıyım Ama ?

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Kapalıyım Ama ?

Selamün Aleyküm

Zihninizin sürekli meşgul olduğu anlaşılıyor ama bu sorunuza burada çok farklı cevaplar gelebilir ve kafanız iyice karışada bilir Yazınızdan anladığım kadarıyla Aslında siz ne olursa olsun açılmamak gerektiğini de biliyorsunuz Ama hayat şartları şeytanın eline koz veriyor ve sizi önce başınızı açtırarak bu yoldan alıkoymak istiyor Sonrasında ki amacı sizin namazlarınızdan alıkoymak olacaktır Ve bunlar sürüp devam edecektir Allah celle celalüh size başka yollar da açacaktırİnşallah nefs ve şeytanla olan sınavınızda Allahü Teala yardımcınız olsun Hakkınızda hayırlısı olsun

Bu arada sizin şuan hayırlı gördüğünüz belki de hakkınızda hayırlı olmayabilir En doğrusunu şüphesiz Allahü teala bilir

''Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz Allah bilir, siz bilmezsiniz'' (Bakara,216)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com