![]() |
Kadının Camideki Yeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadının Camideki YeriAnkara - Samsun karayolunda seyir halinde iken öğlen namazı vaktinin yaklaşması sebebiyle biraz süratlenerek Çorum'da bir camiye yetişebildik ![]() Oldukça büyük olan caminin kadınlar için tahsisli yerin kapısı kapalı idi ![]() İmam ve müezzin sünneti kılmakta olduklarından uğraşma vaktimizde olmadı ve eşim bahçede şadırvanda bizim namazdan çıkmamızı bekledi ![]() Namaz bitince imam efendiye durumu söyledim ![]() İmam efendi yaşlı ve olgun tavrı ile ; -Eşiniz erkeklerin arkasında son safta namaza durabilirdi , dedi ![]() Biraz şaşkın böyle bir uygulama bizim yurdumuzda yok dedim ![]() -Asr-ı saadette böyle yapılıyordu ![]() olduk , kadınları illaki bir bölüme doldurmak gerekmez ![]() ![]() İçimden suçunu bastırmak için mi diye düşündüm,ama hayır asr-ı sadette böyle idi ![]() kalkmadan başlarını kaldırmamaları konusunda uyardığı hadis-i şerifide vardı ![]() ![]() ![]() -Tedirgin olurum dedi ![]() -Kafile halinde arkadaşlarla yolculuk yaparken arkamızda kılıyorsunuz,evde cemaat yapıyoruz oluyorsunuzda ,camide neden olmuyor ?Beytullahta azmı yanyana kıldık ? -Hoca haklı galiba ![]() ![]() aklımızın ermediği başka hususlar mı var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|