![]() |
Zararın Neresinden Dönülürse Kârdır!. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zararın Neresinden Dönülürse Kârdır!.Erdal Bey, telefonu kapatırken şöyle diyordu: — Pazartesi günü görüşürüz, biz çalıştığınız yere geliriz inşallah, çok teşekkür ederim ![]() Söyleyeceklerini merak ve heyecanla bekleyen kızı Yasemin’e dönerek: — Tamam kızım, Ankara’daki arkadaşımla görüştüm ![]() ![]() ![]() — Yaşasın, ne iyi arkadaşın varmış baba, bize yardımcı olacak birisinin olması ne güzel! Yasemin, Erdal Beyin en büyük kızıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yasemin, Tokat gibi küçük bir şehirden, Ankara gibi büyük bir şehre gitmenin heyecanını yaşıyor, bir taraftan da kendisini nelerin beklediğini, hiç tanımadığı, bilmediği bir şehirde yalnız ne yapacağını düşünüyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Babacığım aldın ha biletleri, saat kaça aldın? Ne zaman gidiyoruz? — Dur kızım, dur ![]() ![]() ![]() ![]() — Tamam, babacığım, sen nasıl istersen ![]() ![]() — Evet, bir kaç kere gittim, büyük bir şehir ![]() ![]() — Peki, babacığım, hemen ![]() ![]() ![]() Yasemin bütün gece, bir o tarafa, bir bu tarafa dönüp durmuş, heyecandan pek uyuyamamıştı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Hadi ama anne, yeter artık, şimdi beni ağlatacaksın ![]() — Güzel kızım seninle ilk ayrılığımız bu, çok zor, hiç bilmediğin memleket, ne yer ne içersin? Annesinin boğazına düğümlendi lokmalar, daha fazla konuşamadı ![]() ![]() — Sen merak etme anneciğim, ben başımın çaresine bakarım, büyüdüm artık ![]() ![]() ![]() ![]() — Sen cahilsin, daha ne gördün ki, kolay mı sanıyorsun bilmediğin şehirde yaşamayı, gelip gitmeyi ![]() ![]() ![]() ![]() Yasemin’in babası araya girdi: — Hanııım, yeter artık, giderayak moralini bozma çocuğun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Neredeyiz babacığım? — Geldik sayılır kızım ![]() ![]() Trafik yoğunluğundan kırk beş dakika sürmüştü otogara gitmek ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Erdal Bey, yavaşça kapıyı tıklatıp aralık olan kapıdan içeri başını uzattı ve gözleriyle arkadaşı Sinan Beyi aradı ![]() — Selamün aleyküm abiciğim, dedi ![]() — Ve aleyküm selam Erdal abi, hoş geldiniz ![]() ![]() Erdal Bey kapıya doğru yürüyerek: — Gel kızım, Sinan amcan buradaymış diye kızını odaya aldı ![]() Sinan Bey, karşısında gencecik temiz yüzlü, bir o kadar da şaşkın olan kızcağıza şöyle bir bakıp, buyurun oturun diyebildi ![]() ![]() — Abiciğim, telefonda bizim çocuğu üniversiteye kaydettirmeye geleceğiz deyince, ben oğlunu getireceğini düşünmüştüm ![]() — Yok, abi, bizim oğlanlar daha küçük, ilkokuldalar ![]() görürüz inşallah ![]() — İnşallah ama şaşkınlığımı mazur görün ![]() ![]() — Niçin şaşırdın anlamadım ![]() — Ortam malum, biz oğlanlarımızı koruyamıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() — Eee, ne yapalım, şartlar değişti artık ![]() ![]() ![]() ![]() — Benim bahsettiğim yurt erkek yurduydu ![]() ![]() ![]() Sinan Bey, arkadaşının hata yaptığını anlatamayacağını düşünüp, çare aramaya başladı ![]() ![]() ![]() — Efendim, bir kez daha düşünseniz, sonra çocuğa yazık olmasın ![]() ![]() ![]() —Abi daha ne düşüneyim, çocuk heveslendi, buraya kadar da geldik ![]() ![]() ![]() — Bu iş denemeye gelmez ![]() — Ne demek o? Bu arada Yasemin, oda kapısında belirmişti ![]() — Gel kızım ![]() — Tabii, hemen bir kartımı vereyim, bak arkasına da ev telefonumu yazdım ![]() ![]() — Sağ ol abi, Allah razı olsun ![]() ![]() Baba kız, Sinan Beyin adreslerini verdiği yurtlara giderek incelediler ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün gün yurt araştırıp yoruldular, acıkmış olduklarını fark edince, eşyaları yurda bırakarak, yemek için yurt yakınındaki bir lokantaya gittiler ![]() ![]() — Yurdu beğendin mi kızım? — Güzel babacığım, sonuçta evim değil ki ![]() — Ooo şimdiden evi özledin öyle mi? — Babaa… — Hadi bakalım, yemeğini bitir de kalkalım ![]() ![]() ![]() — Tamam, babacığım hadi kalkalım ![]() Erdal Bey kızını yurda bırakıp vedalaştıktan sonra, kendisi de Tokat’a dönmek üzere hareket etti ![]() * * *devamı var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zararın Neresinden Dönülürse Kârdır!. |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zararın Neresinden Dönülürse Kârdır!.Aradan zaman geçmiş Yasemin ne okuluna, ne kaldığı yurda, ne de arkadaşlarına alışabilmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tek başınaydı, özgürdü, kimseye hesap vermiyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oda arkadaşlarıyla birlikte, bazen sinemaya, bazen de alış veriş merkezlerine gezmeye gidiyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() Yasemin’in yurtta çok sevdiği, beğendiği, Nihal isminde, bir görevli vardı ![]() ![]() ![]() Sık sık kantinde, odada, Nihal ablasıyla sohbet ediyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — İçeri gelsene Nihal abla, lütfen buyur ![]() ![]() — Oda arkadaşların yok mu Yasemin? — Yoklar, bara gittiler — Sen neden gitmedin? — Yok, artık o kadar da değil, ben içki içmem abla ![]() — Güzel! Günlerdir böyle bir zamanı kolluyordum, çünkü seninle konuşmak istiyordum ![]() —Öyle mi? Ne konuşacaktın benimle? — Bak güzelim, senin çok değil, bir kaç ay evvel bu yurda geldiğin zamanı hatırlıyorum ![]() ![]() — Şimdi değil miyim yani? — Onu söylemek istemedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Teşekkür ederim Nihal abla, güle güle ![]() ![]() ![]() Yasemin, Nihal ablasının arkasından kendini yatağına zor attı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Senin dinini öğrenmeyi ve yaşamayı nasip et ya Rabbi, senin sevgini, sevdiklerinin sevgisini, senin sevgine ulaştıracak amellerinin sevgisini ver ya Rabbi! Öyle ya, Rabbimiz kim neyi isterse, neyi hedeflerse o hedefe ulaşacak yolları ve sebepleri onun önüne çıkarırmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yasemin hafızasını yitirmiş de, sanki yeniden hafızası yerine geliyormuşçasına eski bildiklerini, okuduklarını hatırlayıp yaşadıklarını da bu süzgeçten geçirdi ![]() Bir karar aldı: (Kendi yaşadıkları ve bildikleriyle çelişen, aslında hiçbir şey bilmeyen ben, öğretmen olup da ne öğreteceğim ki, yüzme bilmeyen kişinin, boğulmakta olanlara yardım etmesi gibi bir şey bu ![]() ![]() * * * Nihal’in oda kapısı çalınıyordu ![]() — Girin! — Benim abla gelebilir miyim? — Yasemin, sen misin? — Evet, abla, senle konuştuktan sonra çok düşündüm ![]() ![]() ![]() ![]() — Yasemin, beni çok şaşırttın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mail Grubu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|