![]() |
Bir Vicdanın Çığlığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Vicdanın ÇığlığıAhmet Taşgetiren Bir vicdanın çığlığı Marmara Üniversitesi İlhiyat Fakültesi'ndeki görevinden ayrılan Prof ![]() ![]() ![]() Orada, son birkaç yıl içinde defalarca yaşadığım bir duygu içimde yeniden depreşti ![]() "Çocukların bir kısmı peruk çözüm değil diye başını açıyor ama sadece okuldayken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evet, işte böyle bir ıstırap ![]() Ne der, yeni dekan Zekeriya Beyaz'ın yüreği bu ıstırap karşısında bilemiyorum ![]() Meselâ elinden oyuncağı alındığı için, annesini-kız kardeşini kaybettiği için ağlayan bir kız çocuğunu görünce ne hisseder? Bu duyguyu anlatamadık yıllardır Türkiye'yi yönetenlere ![]() ![]() ![]() Hayreddin Hoca, yönetici sınıftaki bu empati yoksunluğuna temas ediyor ![]() " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nereden bilsin? Hani bir kocakarı "Bilmeyecektin de neden halife oldun?" diye soruyor Hazreti Ömer'e ![]() ![]() ![]() Bilmek gerek ![]() ![]() ![]() Ben Zekeriya Beyaz'ı düşünüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğrusu yüreğini merak ediyorum böyle bir insanın ![]() ![]() ![]() Belki de polis olacak kapıda ![]() ![]() ![]() Neler hisseder bunu görürken yeni Dekan Zekeriya Beyaz? Düşünüyorum ki, bir misyonu üstlenmek başka, hayata geçirmek başka? Bir yığın sınavdan geçmek söz konusu ![]() ![]() ![]() Önce bir kalb ve vicdan sınavı ![]() ![]() ![]() Biliyorum, son dönemde yukardan gelen dayatmalar karşısında pek çok vicdan iflâs bayrağını çekti ![]() 5 ARALIK 2000 Yeni Şafak |
![]() |
![]() |
![]() |
Bir Vicdanın Çığlığı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bir Vicdanın Çığlığı"Çocukların bir kısmı peruk çözüm değil diye başını açıyor ama sadece okuldayken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() evet böyle ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|