![]() |
Bitmeyen Savaş / Gelin-Kaynana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitmeyen Savaş / Gelin-Kaynana![]() Dünya, kuruldu kurulalı ne savaşlar görmüş geçirmiş ![]() ![]() ![]() Öteden beri süregelen bir kavga var ki; dünyanın sonuna kadar süreceğe benziyor ![]() ![]() Oğlan anası evladını büyütmüş okutmuş, yüzünün akıyla yetiştirmiş olmanın verdiği rahatlıkla, önce yana yakıla gelin arayışına girer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha isteme safhasında baştan aşağı süzmeler, gözlük üstünden bakmalar her sözden bir mana çıkarmalar başlar ![]() ![]() ![]() Gelin eve geldimi, oğlan anasının da kaynanalığı başlamıştır artık ![]() ![]() ![]() ![]() Hani bir temsil vardır ![]() Çaydanlığın altı Kaynanadır: Devamlı kaynar durur Üstü gelindir: kaynana kaynadıkça gelin demlenir Çay bardağı damatdır: Bir gelin doldurur, bir kaynana Çay kaşığı görümcedir: Devamlı karıştırır Çay tabağı kayınbabadır: Dökülenleri toplar Torunlar şekerdir: Çayı tatlandırır Kaynana oğlumu ben büyüttüm der sahiplenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Acaba bu kaynanalar da biraz kanatarak mı konuşur? Çeşit çeşit kaynana tipleri vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelinini kızı yerine koyup, ufak tefek hataları görmezden gelen, üzerini örten, gelinini kızı kadar sevemese de, adil davranmayı bilen kayınvalidelerin ellerinden öperim ![]() Eltiler ayrı dert, görümceler ayrı dert ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bitmeyen Savaş / Gelin-Kaynana |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bitmeyen Savaş / Gelin-Kaynanane güzel bir yazı olmuş demişsiniz ya kaynana oğlunu kıskanır diye bir insan neden kızını damadından kıskanmaz da oğlunu gelininden kıskanır? eşinden yeteri kadar ilgi görmeyen kadın tüm ilgisini oğluna verir oğlu evlendiği zaman da kaldıramaz bir türlü bunu onu ben doğurdum ben büyüttüm vesaire halbuki yaşını başını alan bir insanın düşünmesi lazım anne ve eşin ne kadar farklı olduğunu ![]() ![]() ![]() baba evini terk eden kızcağız bir de bu sorunla uğraşır sadece kaynana olsa yine iyi toplumumuzda görümceler yüzünden boşanan o kadar insan var ki ![]() ![]() ![]() kadına nedense yine en büyük darbe kadından geliyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|