![]() |
Sevap Fabrikaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevap FabrikalarıSevap Fabrikaları ![]() ![]() ![]() Bir anne sızlanıyordu: "Bazen düşünüyorum da, çocuk bize verdiği mutluluk karşısında 10, belki yüz misli sıkıntı veriyor ![]() Bir başkası şöyle dertleniyordu: "Bu çocuğu nasıl büyüteceğim? Kendi hayatımı yaşamak yerine hep onunla meşgul olacağım ![]() ![]() Evet, annelik kolay değildir ![]() ![]() ![]() Kolay olsaydı, Peygamberimiz:"Cennet anaların ayağı altındadır ![]() ![]() ![]() ![]() O hâlde annelik bir nimetse, külfet ister ![]() ![]() ![]() Çocuğunu bağrına basmanın zevkine eren anne, elbette en büyük sıkıntıyı da çeker ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklara harcadığımız zaman asla israf değildir ![]() Biri, insanların faydalanacağı ilmî bir eser ![]() İkincisi, insanların faydalanacakları yol, cami, çeşme gibi bir şey ![]() Üçüncüsü, arkasından kendisini hayır dua ile yâd ettirecek salih evlat ![]() ![]() ![]() Her annenin kitap yazacak, ilmi eser bırakacak zamanı ve imkanı olmayabilir ![]() ![]() Anne, çocuğun eğitimini bir ibadet kabul etmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu zamanda çocukların salih evlat olmaları için annelere çok iş düşüyor ![]() ![]() ![]() Ayrıca çocuğu eğitirken "Cenab-ı Hak kainattaki bütün mahlukatı Rab ismiyle terbiye ediyor, ben de çocuğumu o ismin tecellisi olarak eğitiyorum ![]() ![]() Günümüzde fedakarlık duygusu mahiyetini kaybetmiş ![]() ![]() ![]() ![]() Hatta anneliği sıradan bir meslek bile saymıyorlar ![]() ![]() Hâlbuki bütün görevler insanı mutlu etmek içindir ![]() ![]() ![]() Anneye kendi yaradılışı dışında ek görevler icat edip asıl görevinden uzaklaştırmak, bugünkü bedbaht nesillerin ortaya çıkmasına sebeptir ![]() ![]() ![]() Çocuk ruhunu şefkat, merhamet ve sevgiyle yoğurmak gerek ![]() ![]() Çiçeklerin bile sevgiyle daha çabuk geliştiğini duydunuz mu? Anne çocuğuna sevgisini, ruhunu vermeli ki gelişip olgunlaşsın ![]() ![]() Bediüzzaman Hazretleri diyor ki: "Haneniz bir küçük medrese-i Nuriye, bir mekteb-i irfan olsun ki, bu sünnet tam yerine gelsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünyada da iman dersini alıp size hakikî evlat olsunlar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|