Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ahiret, azabı, tesettüre, uymayanların

Tesettüre Uymayanların Ahiret Azabı

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tesettüre Uymayanların Ahiret Azabı

Hz Ali (as) şöyle buyuruyor:

Bir gün Hz Fatıma (as) ile Hz Peygamber (sav)’in huzuruna gittik Resululah’ın şiddetle ağladığını gördüm:

Babam ve annem sana feda olsun neden ağlıyorsunuz? dedim

Peygamber “miraca gittiğim gece ümmetimden bazı hanımların şiddetli azaba uğradıklarına şahit oldum; onların şiddetli azaba duçar oldukları için ağlıyorum Sonra onlardan her birinin azabını açıkladı Hz Fatıma: “Ey benim gözlerimin nuru bunların işledikleri günahları bana açıkla” dedi:

Resulullah (sav) şöyle buyurdu:

“Saçlarından asılan kadın saçını namahrem erkeklere karşı örtmeyen kadındır

Kendi vücudunun etini yiyen kadın ise vücudunu başkaları için süsleyen kimsedir Ama vücudunun eti, makas ile kopartılan kadın ise kendisini başkalarına sunan kadındı Sonra şöyle buyurdu:

Kocası kendisinden razı olan kadına ne mutlu!

Son olarak kadın ile erkek arasında ortak olan bir hükme dikkat çekelim İmam Caferi Sadık aleyhisselam şöyle buyuruyor:

“(Mahrem olmayan kadın veya erkeğe) Bakışı şeytanın zehirli oklarından bir oktur Nice bakış var ki uzun hasrete yol açar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com