Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
günü, kadınlar, makale

Makale - Kadınlar Günü

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Makale - Kadınlar Günü

MAKALE - KADINLAR GÜNÜ

Televizyonda program yapan hemcinslerime bakıyorum Konuşma ağırlıklı programların sunucuları Üzerlerindeki kıyafetlerin kumaşı olabilecek en asgarî ölçüde tutulmuş Aynı tür program yapan erkek yapımcı ve sunuculara bakıyorum: Takım elbise, kravat yahut kravat yoksa bile pantolon, ceket, gömlek, yahut pantolon, kazak Şimdiye kadar bu çeşit programlarda, meselâ kemik rengi şort üstüne siyah kolsuz fanila giyip de çıkmış bir erkek görmedik Düşünün, nasıl olurdu? “Bomba gibi” düşerdi gündeme herhalde Hâlbuki kadınlar hep öyle Haber bültenleri spikerleri hariç olmak üzere, kadın sunucularda dekoltesi derin mi derin elbiseler, mini etekler vazgeçilmez şart olmuş Şarkı söylemeye, dans etmeye çıkanları değil, konuşma ağırlıklı program yapan kadınları kastediyorum Ya da “hostes” deniyor ya, onları Programın erkek sunucusu takım elbiseli, yardımcı kadınlar koyvermişler kendilerini Şaşırıyorum Gazetelerdeki fotoğraflar da öyle, (cinnet geçirenler hariç!) erkekler giyinik, kadınlar soyunuk! Yani kadın söz konusu ise, her şeyden önce göze hitap etme gayesi esas alınıyor

Bu hemen her ülkede böyle Buna da sebep olarak kadın anatomisinin erkek anatomisinden daha estetik oluşu gösterilir Yani kadın “cins-i lâtif”tir Ve kadınların çoğuna bu estetik üstünlüğü kullanmak kolay, zahmetsiz gelmektedir Bu estetik üstünlüğü kâra tahvil etmek Çünkü alıcısı çoktur!

Bu sadece medyada değil, hemen her yerde böyle Meselâ, ana babalar oğullarını evlendireceklerinde gelin adaylarını konuşurken ilk soru “güzel mi?” olur Hâlbuki, evlenecek olan kızları olduğunda, damatlar hakkındaki ilk soru “yakışıklı mı?” değildir

Tarih boyunca kadından beklenen ilk şey göze hitap etmek olmuş Güzel olmak! Kadınlar bundan şikâyetçi değil Rol toplum tarafından böyle biçiliyor Kadınlar bu rolü küçük yaşlarından itibaren üzerlerine giyiniyorlar; fakat bu rol, modern çağın medyasının elinde “az giyinik” olmalarını gerektiriyor Yazık!

Kadınlar da en az erkekler kadar giyinik olmadıkça nasıl eşitlik sağlayacağız?!

Ayşe G Tunceroğlu Türkiye Gazetesi 09032009

http://wwwturktakvimcom/5/Arka_Yaprak/8/Mart/2010/3/

Alıntı Yaparak Cevapla

Makale - Kadınlar Günü

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Makale - Kadınlar Günü

selamun aleykum huyela kardeşim
güzel bir makale ama ne yazıkki bu sadece televizyonda olan televizyonda arzı endam eden hatunlarla kalmıyor
sadece onlarla kalsa iyiydi tedbiri ve kendini koruması kolay kadınları kapatamıyorsan televizyonu kapatırsın

şuan içinde bulundugumuz toplumda beli bir inanca sahip başını örten kadınlarda bile bu zafiyert var tamam kısa giymiyorlar ama onlarında kumaştan çalıyorlar ve memun degiliz bu durumdan herkes gibi bizlerde çok çabuk yayılıyorlar buda ayrı bir mesele tabi

rabbim cümlemize hidayet nasip etsin inşaALLAH

Alıntı Yaparak Cevapla

Makale - Kadınlar Günü

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Makale - Kadınlar Günü

ferahhfeza´isimli üyeden Alıntı

selamun aleykum huyela kardeşim

güzel bir makale ama ne yazıkki bu sadece televizyonda olan televizyonda arzı endam eden hatunlarla kalmıyor

sadece onlarla kalsa iyiydi tedbiri ve kendini koruması kolay kadınları kapatamıyorsan televizyonu kapatırsın

şuan içinde bulundugumuz toplumda beli bir inanca sahip başını örten kadınlarda bile bu zafiyert var tamam kısa giymiyorlar ama onlarında kumaştan çalıyorlar ve memun degiliz bu durumdan herkes gibi bizlerde çok çabuk yayılıyorlar buda ayrı bir mesele tabi

rabbim cümlemize hidayet nasip etsin inşaALLAH

Aleyküm selam efendim O durumdan memnun olmaktan Allahü tealaya sığınırız Cenabı hak ilmimizi hayamızı ve ihlasımızı arttırsın millet olarak

Dua eder dua beklerim efendim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com