Kapanmaya Hazır Mıyım? |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapanmaya Hazır Mıyım?merhaba arkadaşlar ben türban konusunda yardımınızı istiyorum ben açık bi insanım daha önceleri kapanmayı istiyodum ama hep hayırlısı diyodum ailem çevrem başörtüye karşı değil önümde bi engel yok anlayacağınız nefsimden başka bazen içime çok büyük bir istek geliyo ama sonra hep birşeyler giriyo araya geçen gün kapalı bi arkadaşımla dışarı çıkmıştık o gün ne oldu bilmiyorum ama çok büyük bir istek geldi içime o kadar çok istedim ki kapanmayı uzun uzun düşündüm ailem çok ister kapanmamı, üniversitede de yasak kalktı Allah'a şükür ama ben kapanmaya gerçekten hazır mıyım onu bilemiyorum bi yanım çok istiyo ama diğer yanım ya bu bi hevesse diyo kapandıktan sonra gereklilikleri yerine getirmek istiyorum Allahın istediği şekilde yerine getirmek istiyorum bu görevi ama ya hazır değilsem ve düzgün bir şekilde yapamazsam bunlar kafamı çok karıştırıyo çünkü imrenilen örnek bir türbanlı olmayı çok çok istiyorum siz kapanma döneminizde neler yaşadınız? yada benimle aynı düşüncede olan var mı aranızda? sizin de aklınızda böyle sorular var mı? var mıydı? neler yapmalıyım lütfen yardım edin |
Kapanmaya Hazır Mıyım? |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapanmaya Hazır Mıyım?bence hazırlık yapmak değil de içinden gelmesi önemliben de birden inanarak isteyerek kapandım gittim bi esarp almıstım örttüm çıktım cok değişik oluyor herkes sana bakıyo gibi düşünüyorsun alışmadıgın için Ama Allah yardım ediyor 7 seneye yaklastım zamanla kıyafetlerimde oldu hiç bi hazırlıkta yapmadım kalbinde hazırlık yapman lazımgüzellikleri yasayınca bosa gecen zamana üzülüyorsun Allahın rızasını kazanmak oldugu için ÖNCE BEYNİNİ sonra bedenini kapatmak gerek seçenek yok Allahın emri oldugu bu emirleri de yerine getirmek gerekir Allah inş en kısa zaman da hayırlısıyla Nasip etsin |
Kapanmaya Hazır Mıyım? |
08-03-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapanmaya Hazır Mıyım?vildaan´isimli üyeden Alıntı merhaba arkadaşlar ben türban konusunda yardımınızı istiyorum ben açık bi insanım daha önceleri kapanmayı istiyodum ama hep hayırlısı diyodum ailem çevrem başörtüye karşı değil önümde bi engel yok anlayacağınız nefsimden başka bazen içime çok büyük bir istek geliyo ama sonra hep birşeyler giriyo araya geçen gün kapalı bi arkadaşımla dışarı çıkmıştık o gün ne oldu bilmiyorum ama çok büyük bir istek geldi içime o kadar çok istedim ki kapanmayı uzun uzun düşündüm ailem çok ister kapanmamı, üniversitede de yasak kalktı Allah'a şükür ama ben kapanmaya gerçekten hazır mıyım onu bilemiyorum bi yanım çok istiyo ama diğer yanım ya bu bi hevesse diyo kapandıktan sonra gereklilikleri yerine getirmek istiyorum Allahın istediği şekilde yerine getirmek istiyorum bu görevi ama ya hazır değilsem ve düzgün bir şekilde yapamazsam bunlar kafamı çok karıştırıyo çünkü imrenilen örnek bir türbanlı olmayı çok çok istiyorum siz kapanma döneminizde neler yaşadınız? yada benimle aynı düşüncede olan var mı aranızda? sizin de aklınızda böyle sorular var mı? var mıydı? neler yapmalıyım lütfen yardım edin merhaba vildancım ben senin yazdıklarına yorum yapmadan önce kendi başıma geleni anlatmak istiyorum geçen sene haziran ayında namaz kılıyordum bittikten sonra kendi kendime "ben neden kapanmıyorum" dedim sonrasında senin gibi ben de acaba bu heves mi yoksa kalıcı bişi mi diye düşünmeye başladım hevesse hakkıyla yapamamaktan korkuyordum 1 gün filan detaylı bi şekilde düşündüm sonrasında vazgeçmemek için bi arkadaşımı aradım beni tanıyan ona anlattım isteğimi ve onu şahit gösterdim dedim ki eğer ben olur da vazgeçersem sen bana hatırlatacaksın sonrasında internetten arkadaşımlarımdan ne yapmam gerektiğini araştırdım tarzıma uygun olan bi üst kıyafet aldım bi kaç başörtü ve sonrası 1 bucuk yıldır Allah ın izni ile kapalıyım ve hiç pişman olmadım tek pişmanlığım bunu daha önce yapmamış olmak en öenmlisi de ben o arkadaşıma ilk söylediğimde ve o benim kararlılığımı gördüğümde söylediği şey hala aklımdadır ve en dikkat edilecek nokta budur bence ben kapanmak istiyorum deyince o da "eğer tereddütte olsaydın bunu söylemezdim üzülebilirdin belki ama madem kararlısın bunu söylemek istiyorum, tesettür sadaka vermek gibi bi ibadet değildir sana kalmamıştır yani lütfetmezsin emirdir yaparsın yakışsın yakışmasın zamanının geldğini düşün veya düşünme bu senin isteğine kalmış birşey değil ayeti kerimelerin bazıları nasihat bazıları emirdir tesettür de emir niteliğinde br ayeti kerimedir ve yapman gerekir" demişti daha önce bakmadığım bir açıdan gösterdi bana gerçeği ben olsam geciktirmezdim ama herşey Rabbimin iradesinde O cc istmedikçe biz isteyemeyiz inşallah Rabbim en kısa zamanda nasip eder sonrasında sen de benim gibi arkadaşıma hak vereceksin Rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah kardeşim |
Kapanmaya Hazır Mıyım? |
08-03-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kapanmaya Hazır Mıyım?denizhkn´isimli üyeden Alıntı merhaba vildancım ben senin yazdıklarına yorum yapmadan önce kendi başıma geleni anlatmak istiyorum geçen sene haziran ayında namaz kılıyordum bittikten sonra kendi kendime "ben neden kapanmıyorum" dedim sonrasında senin gibi ben de acaba bu heves mi yoksa kalıcı bişi mi diye düşünmeye başladım hevesse hakkıyla yapamamaktan korkuyordum 1 gün filan detaylı bi şekilde düşündüm sonrasında vazgeçmemek için bi arkadaşımı aradım beni tanıyan ona anlattım isteğimi ve onu şahit gösterdim dedim ki eğer ben olur da vazgeçersem sen bana hatırlatacaksın sonrasında internetten arkadaşımlarımdan ne yapmam gerektiğini araştırdım tarzıma uygun olan bi üst kıyafet aldım bi kaç başörtü ve sonrası 1 bucuk yıldır Allah ın izni ile kapalıyım ve hiç pişman olmadım tek pişmanlığım bunu daha önce yapmamış olmak en öenmlisi de ben o arkadaşıma ilk söylediğimde ve o benim kararlılığımı gördüğümde söylediği şey hala aklımdadır ve en dikkat edilecek nokta budur bence ben kapanmak istiyorum deyince o da "eğer tereddütte olsaydın bunu söylemezdim üzülebilirdin belki ama madem kararlısın bunu söylemek istiyorum, tesettür sadaka vermek gibi bi ibadet değildir sana kalmamıştır yani lütfetmezsin emirdir yaparsın yakışsın yakışmasın zamanının geldğini düşün veya düşünme bu senin isteğine kalmış birşey değil ayeti kerimelerin bazıları nasihat bazıları emirdir tesettür de emir niteliğinde br ayeti kerimedir ve yapman gerekir" demişti daha önce bakmadığım bir açıdan gösterdi bana gerçeği ben olsam geciktirmezdim ama herşey Rabbimin iradesinde O cc istmedikçe biz isteyemeyiz inşallah Rabbim en kısa zamanda nasip eder sonrasında sen de benim gibi arkadaşıma hak vereceksin Rabbim hakkında hayırlı olanı nasip etsin inşallah kardeşim öncelikle çok teşekkür ederim söyledikleriniz çok güzel gerçekten çok istiyorum inşallah tez zamanda nasip eder rabbim inşallah bi heves olmaz bu içimdeki istek önce okuyup iyice araştırmak istiyorum bilincine varmak istiyorum başörtünün yapabileceğime emin olabilsem keşke rabbim inşallah hakkıyla yapmayı nasip eder arkadaşınızın dediği çok doğru aslında biz kendimize göre düşünüyoruz herşeyi lütfeder gibi davranıyoruz rabbim affetsin nolur dualarınızda beni de unutmayın daha fazla şeytana uymam inşallah Allah razı olsun |
|