Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alamayan, hanımlar, hayatından, zevk

Hayatından Zevk Alamayan Hanımlar!!!

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Geçtiğimiz günlerde bazı hanımlar dediler ki: "Her gün her gün aynı işleri yapmaktan sıkıldık!"

"Siz de işleri değiştirin" dedim "Belediyeler ücretsiz kurslar açmış Şahane kurslar Dikiş kursu, yemek kursu, çocuk bakımı Buralara gidilebilir Organizma yorulunca insan rahat eder Fıtrat yalan söylemez; çalışan hanımlara bakın; onlar da işteki yorgunluk bir kenara, ev işleriyle meşgul olamamanın verdiği huzursuzluğu yaşıyor Ev hanımı hareketsiz kalmanın acısını çekiyor, çalışan hanımlar, patronun emrinde olmaktan yaka silkiyor"

Amma mutluluk insanın dışında değil, içindedir Bir ev hanımı, evvela şunu düşünecek: Ben nasıl huzurlu yaşayabilirim?

Bunu kendisi cevaplandıramayabilir Bunun için okuyacak, soracak, araştıracak Mesela bu soruya ben şöyle cevap veririm: Beynimiz ilim ister, kalbimiz iman ve ibadet ister, midemiz gıda ister, kollarımız ayaklarımız hareket ister Bu organların isteklerini yerine getirmemiz lazım Getirmezsek ne olur? En başta psikolojik sıkıntı başlar O hanım, maddi cihetten her şeye sahipse de, bunlar onu rahatlatmaya yetmez; her an içi sıkılır Sonra da "depresyondayım" der

Ruh, Allah'ın hayat sıfatıdır Bu sebepten ruh, hastalanmaz İslamiyet'i yaşamayan insanın ruhu, kafesteki kuş gibidir; hareket edemez, nefes alamaz, bunun için sıkılır, bunalıma girer Maneviyat kısırlığı, habbeyi kubbe yapar, en küçük dertleri, en basit hastalıkları büyütür İlimle, ibadetle ruh nefes alır

Aslında insan, külli nizamı görebilse ve külli nizam içinde kendi yerini ve vazifesini tayin etse, hiçbir zaman sıkılmaz İslamiyet maddeten ve manen şifadır

Sıkıntılardan kurtulmanın çaresi, beynin istediği ilmi vermek, kalbin istediği iman ve ibadeti vermek, kolların ve ayakların istediği hareketi vermektir Mesela ben, hastalanmadan evvel sabah erken kalkar, evden Cağaloğlu'na yürüyerek giderdim Sabahın o saatinde çöplükten kâğıt toplayanları, kışın paltosuz gezenleri, hamalları görünce hiçbir şeyim kalmazdı

Şimdiki evlerde en güzel mobilyalar, en pahalı mefruşatlar, halılar Amma kütüphane yok! Nasıl ki her evde mutfak var, kiler var, mefruşat var; o evde bir de kütüphane olmalı O kütüphaneyi kurmalı Sonra o kütüphanenin karşısına geçip hangisini okumalıyım, demeli Her bir kitabı tek tek alıp karıştırmalı Bunu yapanın o günü çok rahat geçecek, sıkıntı gitmiş olacak Rutin hayatı bunlar renklendirir

Çok tecrübelerle görülmüştür ki, insanların ilim ve ibadetleri ne kadar azsa, şikâyetleri de o kadar çoğalır Aksine ilim ve ibadetleri ne kadar çoksa, şikâyetleri de o oranda azalır

Dikkatimi çeken husus da şu: Hanımların huzurunu bozan, televizyondaki bazı programlardır Program seçilecek, her program seyredilmeyecek

Onun huzurunu bozan bazı insanlardır O insanları iyi tanıyacak Ona göre hareket edecek Dikenden şikâyete hakkımız yok, çünkü biliyoruz ki diken batar, tedbiri biz alacağız

Gençlik yıllarımda "yapamadıklarım ve noksanlarım" listesi yapmıştım Mesela, "Tecvitli Kur'an okumasını bilmiyorum, namazlarımda sıkıntı yaşıyorum, gereksiz arkadaşlarla fazla zaman geçiriyorum, okuduğum kitapları anlamıyorum" Böyle eksik noktalarımı tespit ettim Bunları tek tek düzeltme kararı aldım

Bu liste hayatımı değiştirdi!

Kendimle mücadeleye girmiştim O mücadele çok güzel sonuçlar verdi Ben istiyorum ki kendi hayatımı yaşayayım Başkaları da istiyordu ki onların istediği hayatı yaşayayım

Bu mücadele hayatım boyunca devam etti, hâlâ devam ediyor Hayatın tadı da bu olsa gerek

Hekimoğlu İsmail

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Dikkatimi çeken husus da şu: Hanımların huzurunu bozan, televizyondaki bazı programlardır Program seçilecek, her program seyredilmeyecek

ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ ALLAH RAZI OLSUN

TELEVİZYON VE BİLGİSAYAR NEREDEYSE TÜM ZAMANI KAPLIYORBU NESNELERİN ESİRİ OLMAMAK LAZIM

DAHA GÜZEL DAHA FAYDALI ŞEYLERE ZAMAN AYIRMAK LAZIM

KAZA NAMAZLARINI KILMAK KURANI KERİM OKUMAKEKSİKLERİMİZİ TAMAMLAMAKBOL BOL AZIK TOPLAMAK

BUGÜN VAR YARIN MEÇHUL

RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUNSELAMETLE KALIN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com