Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başörtüsü, kariyer

Başörtüsü Mü? Kariyer Mi?

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Başörtüsü Mü? Kariyer Mi?

Başörtüsü mü? Kariyer mi?

Esselamu aleykum değerli hocam, sizlere son günlerde kafamı karıştıran bir konuda ne düşündüğünüzü islamî perspektifte değerlendirmenizi arz edeceğim
Hocam, benim Müslüman bir bayanla evlilik konusunda ciddi bir niyetim var ama bu müslüman bayan üniversitede Edebiyat okuyor ve öğretmenlik yapmak istiyor Malûm o mesleği bir bayanın yapması için okul içerside başını açması ya da peruk takması gerekecek Bu konu şuan bizim aramızda kalan tek mesele ve ben buna tek başıma karar verip üzücü bir karara varmak istemiyorum Sizce müslüman bir bayan bu konuda ne yapmalı?

Hocam, bana söyler misiniz tavrım ne olmalı, yani öğretmenlik yapma konusunda o bayana müsaade edip evlilik için adım mı atmalıyım, yoksa şuan bulunduğu yerde bırakmalı mıyım?

Aziz mü'min,

Mutluluk ALLAH'tandır, rızık ALLAH'tandır Sınırları ALLAH koyar Müslüman bir bayan hakkında soruyorsunuz Müslüman'ın açılımı "ALLAH'a kayıtsız şartsız teslim olan"dır Ben bu konuda "ALLAH'a kayıtsız şartsız teslim olmasını" tavsiye ederim ALLAH'ın çizdiği sınırlara riayet etmesini tavsiye ederim Rabb’imizdir örtü farzını koyan Çalışmak onun için zaruret değilse -ki zaruret bu konuda kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler o işi yapmazsa açlıkla karşı karşıya olmasıdır- bu caiz olmaz Zaten bir müslüman yüreğine danışsa vicdanı ona bu konuda hakikati söyler

Vesselam

Mustafa İslamoğlu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com