,,,,, |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
,,,,,Ölüm anılınca sakın ürperme! Aman! Bunun da sırası mı deme ![]() Belki çok gençsin, ölümü sevmezsin, Ama kadere boyun eğeceksin ![]() Bak! Yerin altında nice gençler var, Sözlüler, nişanlılar, evliler var Canlıların ortak kaderidir bu, Değişmeyen ilâhi kanundur bu ![]() Bütün canlılar ölümü tadacak, Ölüm meleği canları alacak ![]() Sonra; teneşir, kefen, tabut derken… İnsan kendini mezarda bulacak ![]() Ölümü yasaklayan kanunlar çıksa, Bütün ülkeler bunu onaylasa, Kanunlar, kararlar beş para etmez, İlâhi kanuna karşı gelinmez ![]() Kim olursan ol sen de öleceksin, O bembeyaz kefeni giyeceksin ![]() Benim diyen yiğitler yeraltında, Ölümü tattı sultan Süleyman da ![]() İnsana, cinlere emir verirdi, Kuşun, karıncanın dilin bilirdi ![]() Nice Lokmanlar, hekimler öldüler, Onlar da karanlık kabre girdiler ![]() Ya Rab! Kimse kalmıyor bu dünyada, En üst makamlarda oturanlar da ![]() ![]() *** Her gün Minâreden salâ verilir, Filan öldü diye haber verilir ![]() Yakında bizim salâmız verilir, Ahmet Tomor bugün öldü denilir ![]() Bir bir gidiyor dost ve ahbaplar Hayal değil, birer gerçektir bunlar ![]() Bizim de kapanacak gözlerimiz, Bizim de bağlanacak alt çenemiz ![]() Ruhsuz bedenimiz yerde yatacak, Dostlar ürperip karşıdan bakacak ![]() Sararıp solacak güzel yüzümüz, Konuşmaz olacak güzel dilimiz ![]() Ah kardeş! Ne hale gelecek insan, Cenaze adını alacak insan ![]() Gelin dostlar gelin! Tevbe edelim, Ne olur! Günahları terk edelim ![]() Başımızı örtelim kapanalım, Nefsimizi, çevremizi aşalım ![]() Namazımızı düzenli kılalım, Ne olur! Ölümü unutmayalım ![]() ![]() *** Ölüm yatağına yattığın zaman, Hayattan ümidin kestiğin zaman, Bomboş geçen ömrün için yanarsın, Ah! ![]() ![]() Ah!![]() ![]() diyerek ciğerin yakarsın![]() Dünyanın son ışıkları sönerken, Son ümitlerin bir bir tükenirken, Ürkek ürkek etrafına bakarsın, "Dünyaya aldandım!" diye ağlarsın ![]() Sayılı nefeslerin tükenirken, Hararetten ciğerlerin yanarken, Gözünden mânevi perdeler kalkar, Melekler, ruhlar görünmeye başlar ![]() O anda amel defterin dürülür, Günahın, sevabın tek tek görülür ![]() Sevapların nur gibi ışık saçar, Günahların kapkara dehşet saçar ![]() O an şeytan imânına saldırır, İmânın zayıfsa, seni aldatır ![]() Son nefeste, son imtihan olur, Mü'mine, melekler yardımcı olur ![]() Kalbinde var ise gerçek imânın, Korkma! Aldatamaz seni şeytanın ![]() Azrâil uzaklardan belirince, Korkup ürperirsin, O'nu görünce ![]() Aklın gider, acı canına vurur, O anda âşıklar Cânân'ı bulur ![]() Kazanıp kaybettiğin belli olur, Yerin ya Cennet ya Cehennem olur ![]() Azrâil alınca tatlı canımız, Solar yüzümüz, donar kanımız ![]() Yıkıldı hayaller, bitti dünyamız! Yalan dünyaya biz de aldanmışız ![]() Kim olursan ol, sonun bu olacak, Ünvanın adın cenâze olacak ![]() Makamın, rütben geçersiz olacak, Bütün servetin ellere kalacak ![]() Yardım et Allah'ım! Son nefesimde, Seni zikredeyim, her nefesimde ![]() Kulum de yeter! Sana kul olayım, Dilersen yolunda kurban olayım ![]() Beni sen yarattın, başka Rabbim yok ![]() Kâinat bütündür, başka ilâh yok ![]() |
|
|
|