![]() |
Son Nefes |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Son NefesSon nefes Ali Galib-i Vasfi, gönül ehli bir zattır ![]() Kalplere tesir eden güzel sözleri vardır ![]() Sevenlerinden biri, sordu ki: (Efendim, siz, Dünyada, ne yapmamı tavsiye edersiniz?) Buyurdu: (Son nefeste ne yapmak gerekirse, Şimdi dahi onu yap, Allah de hiç değilse ![]() Dedi ki: (Allah demek, son nefeste gerektir ![]() Şimdi, hayatta iken ne yapmam lazım gelir?) Buyurdu ki: (Evladım, o son nefes dediğin, Ne zaman gelecektir, bu babta var mı bilgin?) Dedi ki: (Bilmiyorum, ne gün gelir son nefes? Esasen hiçbir kimse, bunu kesin bilemez ![]() Buyurdu: (Bilmiyorsun bu vaktin zamanını ![]() Ne için anmıyorsun şimdi Allah adını? O son nefes, belki de bugündür, belki yarın ![]() Sen şimdi Allah de ki, yarın olmaz fırsatın ![]() Yine bir başkası da, görerek kendisini, Rica etti, bir miktar nasihat etmesini ![]() Buyurdu ki: (Dünyada, istediğin şeyi yap ![]() Ve lakin herbirine, hazırla birer cevap ![]() Her ne yapsan, melekler yazıyor birer birer ![]() Mahşere geldiğinde, sana arz edilirler ![]() Ve hatta ey kardeşim, şunu bil ki muhakkak, Seni, günah işlerken görüyor cenab-ı Hak ![]() Kalbinden geçirdiğin şeyleri de pekala, En gizlisine kadar biliyor Hak teâlâ ![]() Haram ateş gibidir, günaha olma yakın ![]() Aksi halde, pişmanlık çok olur sana yarın ![]() Hakiki dost Allah�tır, unutma Onu bir an ![]() Ve şiddetle hazer et her günah ve haramdan ![]() Bir gün de buyurdu ki: (Rabbimiz, birçok sebep, Halk edip, onlar ile yaratır işleri hep ![]() Kim, kavuşmak isterse herhangi dileğine, Allahü teâlânın, uyar bu adetine ![]() Yani para kazanmak istiyorsa kim şayet, Elbet yapar o kimse bir sanat ve ticaret ![]() Bunun gibi yemek yer, olunca bir kimse aç ![]() Hasta da, bir tabibe gider ve alır ilaç ![]() İlacı, bir cahilden alır ise o şayet, Şifa bulmaz ve ölür o kimse en nihayet ![]() Öğrenmek isteyen de, dinini, imanını, Bir islam âliminin okur kitaplarını ![]() Buda, cahil birinin, bir bid’at sahibinin, Kitabını okuyup öğrenirse eğer din, Dini de, imanı da bozulur bu sebepten ![]() Ebedi felakete maruz kalır o hepten ![]() Bir islam âliminin kitabını okumak, Saadete erdirir, hem de sonsuz olarak ![]() |
![]() |
![]() |
|