![]() |
Kirmizi Güller |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kirmizi Güller![]() KIRMIZI GÜLLER Kan rengi, kıpkırmızı güllere bayılırdı ![]() Zaten onlarla adaştı Kadının adı Gül’ dü ![]() ![]() ![]() Kocasının sevgili Gül’ü Her yıl SEVGİLİLER GÜNÜ’ nü kapının önünde bulduğu enfes fiyonklarla süslü kucak dolusu kırmızı güllerle kutlardı ![]() Hiç aksamadan ![]() Hatta, eşini kaybettiği yıl dahi kapısı çalınmış, O muhteşem kırmızı güller kucağına bırakılmıştı ![]() ![]() Tıpkı geçmişte olduğu gibi, küçük beyaz bir zarf vardı güllerin arasında , ve biliyordu ki o zarfın içinde kocasının yazmış olduğu bir kart olmalıydı ![]() Her yıl güllere iliştirdiği karta aynı cümleleri yazardı: "Seni geçen sene bugünkünden daha çok seviyorum ![]() ![]() Birden, bunların son gülleri olduğunu düşündü ![]() ![]() Önceden ısmarlanmış olmalıydı ![]() ![]() Öleceğini nasıl bilebilirdi? ![]() ![]() Zaten her şeyi önceden planlamayı ve yapmayı severdi ![]() ![]() Yumurta kapıya gelmeden ![]() ![]() Gülleri özenle içeri taşıdı ![]() ![]() Saplarını kesti,vazoya yerleştirdi ![]() ![]() Vazoyu da konsolun üzerine, eşinin kendisine gülümseyen fotoğrafının yanına koydu ![]() Ve bir an gözlerini kapattı, Sanki kocasının orada koltuğunda oturup, kendisine gülümsediğini düşündü ve saatlerce eski günlerde olduğu gibi onunla sevişmelerini anımsadı, ne tatlı yumuşak öpüşleri vardı kocasının ![]() ![]() ![]() Ve gözlerini açtı ![]() ![]() ![]() Şimdi kocası o anda elinde kırmızı güllerle birlikte, eşikte durup onu seyrediyordu ![]() ![]() ![]() Sevgililer Günü'nü kutluyordu ![]() Sonra birden kendine geldi ve aniden içgüdüsel bir davranışla elinde olmadan doğru telefona gitti ![]() Çiçekçi dükkanını aradı ![]() ![]() ![]() "Biliyorum" dedi, çiçekçi ![]() ![]() "Eşinizi geçen yıl kaybettiniz ![]() ![]() Telefon edeceğinizi de biliyordum ![]() ![]() ![]() Bugün size yolladığım gülleri çok önceden ısmarlamış, parasını da ödemişti ![]() ![]() ![]() Hep öyle yapardı, zaten ![]() ![]() ![]() Hiç sansa bırakmazdı ![]() ![]() ![]() Dosyamda talimat var ![]() ![]() ![]() Bu çiçekleri size her yıl yollayacağım ![]() Bir de özel kart vardı, kendi el yazısıyla ![]() Bilmeniz gerek diye düşünüyorum ![]() Ölümünden sonra çiçeklere iliştirmemi istediği kart ![]() Onu güllerin arasında bir zarfın içine koymuştum, mutlaka görmüş olmalısınız ![]() Gül, hıçkırıklar arasında teşekkür ederek telefonu kapattı ![]() Ve biraz önce gelen o muhteşem kırmızı güllerin arasındaki zarfı parmakları titreyerek açtı ve içinden özenle çıkardığı kocasının el yazısı ile yazmış olduğu kartı okumaya başladı ![]() Merhaba sevgilim" diye başlıyordu, kart ![]() Bir yıldır ayrıyız ![]() Umarım senin için çok zor olmamıştır ![]() Yalnızlığını ve acılarını hissedebiliyorum ![]() Giden sen, kalan ben olsaydım neler çekerdim kim bilir? Sevgi paylaşıldığında yaşamın tadına doyum olmuyor ![]() Seni kelimelerle anlatılmayacak kadar çok sevdim ![]() Harika bir eştin ![]() Dostum, sevgilim, benim ![]() Sadece bir yıldır ayrıyız ![]() Kendini bırakma ![]() Ağlarken bile mutlu olmanı istiyorum ![]() Onun için bundan sonraki yıllarda güller hep kapımızda olacak ![]() Onları kucağına aldığında paylaştığımız mutluluğu ve kutsandığımızı düşün ![]() Seni hep sevdim ![]() Her zaman da seveceğim ![]() Ama yaşamalısın ![]() Devam etmelisin ![]() Lütfen ![]() Mutluluğu yeniden yakalamaya çalış ![]() Kolay değil, biliyorum ama bir yolunu bulacağına eminim ![]() Güller, senin kapıyı açmadığın güne dek gelmeye devam edecek ![]() O gün çiçekçi beş ayrı zamanda gelip kapıyı çalacak, eve dönüp dönmediğini kontrol edecek ![]() Beşinciden sonra emin olarak gülleri ona verdiğim yeni adrese getirip seninle yeniden ve ebediyen kavuştuğumuz yere bırakacak ![]() ![]() Seni çok seven eşin DEMİR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|