Ne Deyim? |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ne Deyim?İnsanı herşeyden üstün yarattın Söyle yaradan ah ne yaptım Bir de önümdeki deftere baktım İğneden ipliğe yazmış ne deyim Ana rahmindeyken canımı verdin Noksansız bir vücut hem akıl verdin Sana bu vücudu emanet verdim Nerede tükettin derse ne deyim Soruyorum kendime ben ne yaptım ki? Gözün kör kulağın sağırmıydı ki! Huzuruma hangi yüzle geldin ki! Yürü cehenneme derse ne deyim? Namaz kılmam kalbim temiz diyordum Bu sözünle her an şeytana uydum Utanmadan bir de yalan uydurdum Hangi yüzle geldin derse ne deyim? İlk sorgu namazdır kabirde başlar Deyin ALLAH ey müslüman kardeşler Akacak gözlerden kan ile yaşlar Hesap ver bakalım derse ne deyim Neden yapmadın ki farzı sünneti Vermiyorum derse sana cenneti Almazsın Rasulumün ümmeti Şefaatçini ara derse ne deyim? Anladım namazmış dinim miracım Kendini avutma kardeşim, bacım Rasulallah da olur bir gün davacın Kurtarıcınızı ara derse ne deyim? Benim bu sözüm insanlara Beş vakit namazda yalvaranlara Seher vakti gizli ağlayanlara Müjdelerim onlara ah ben ne deyim? İnsanoğlu beşer hem de çok şaşar Hakkı tanımazsa şeytanla yaşar Gün gelir bu dünya beni de boşar Sen ne yaptın kulum derse ne deyim? Hayatını nerelerde bitirdin Söyle kulum bana neler getirdin En sonunda dünyanı da yitirdin Mülk kiminmiş derse ne deyim? İyiyi kötüyü gözlerim gördü Ayaklarım helal haram yürüdü Ne yapmışım beni yaradan gördü Tek tek sorulacak kime ne deyim? Bu hayat ebedi kalacakmış sandın Lanet her şeytanın sözüne kandın Herşeyi anladın fakat geç kaldın Yürü cehenneme derse ne deyim? Ağzımda yoktur yola çıkmaya Yerim hazır değil varıp yatmaya İki melek gelir sual sormaya Mutlak soracaklar ah ben ne deyim? Bize geleceğini düşünmedin mi? Anan atan geldi görmedin mi? KUR-AN , ayet , hadis dinlemedin mi? Yürü cehenneme derse ne deyim? Bu dünya senin gibi neleri yuttu Firavunla Nemrut ALLAH'ım derdi Onlarda en son kabire girdi Duymadın mı bunları derse ne deyim? Mutlak götürürler seni evinden ALLAH'ın ismini bırakma dilinden Kurtuluş yok AZRAİL'in elinden Kim kurtulmuş derlerse ne deyim? Hergün saraylarda köşklerde eğlendin Neden şu karanlık kabire girdin Beş metre bezle huzura geldin Mülk kiminmiş konuş derse ne deyim? Zararın neresinden dönersen kârdır Tövbe et ALLAH'a çaresi vardır Eşini dostunu hemen uyandır Evinde çobandın derse ne deyim? Suyunu koyarlar kazan dolunca Kefenin biçilir boylu boyunca Dağılırlar seni kabre koyunca Sevdiklerin kurtarsın derse ne deyim? |
|