Ceddim Osmanli |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ceddim OsmanliCEDDİM OSMANLI Onlar; Mutlak adâletin öncüleriydi, Kurucularıydı medeniyetin yeryüzünde Emânetçi olduklarına inanarak, Mülk Allah’ın derlerdi *** Onlar; Çaresiydi bilcümle çaresizlerin, Aşevleri açarlardı yoksul garibanlara Âşiyan yaparak kuşlara bile, Şefkat gösterirlerdi *** Onlar; Birer vakıf insandı Hak yolunda Hanlar, kervansaraylar, köprüler, bedestenler, Çeşmeler, camiiler derken, taşa çekiçle; Hoş şekil verirlerdi *** Onlar; Sayısız zaferler kazansalar da, Kaçınırlardı zafer sarhoşluğundan Mağrurluktan münezzeh adımlarla, Usulca yürürlerdi *** Onlar; Devlet-i Aliyye'nin bekâsı için, Tenezzül etmezlerdi gayrimeşru işlere Helâlinden kazanarak rızklarını, Helâlinden yerlerdi *** Onlar; Ki secdeye vardıklarında, Dua ederlerdi Ümmet-i Muhammed'e Aşk ile potasında Din-i mübin'in, Âdeta erirlerdi *** Onlar; Suya sevdalıydılar, bir içimlik suya, Gözleriyle içerlerdi suyu Su gibi azizdiler, hatta rüyalarında; 'Bengisu' görürlerdi Ahmet Süreyya DURNA Şafak Taarruzu (Şiirler) |
|