Yüreğim Titriyor |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yüreğim TitriyorYüreğim titriyor ![]() ![]() Hani üzerinden dört nala bir Osmanlı habercisi geçtiği zaman, titrermiş ya toprak ![]() ![]() Hani hem titrer,hem de "Yine sefer haberi mi?"diye sorarmış ya kendine ![]() ![]() İşte öyle ![]() ![]() Titriyorum Dar bir sokak ![]() ![]() Yürüyorum Bir yanım mezarlık ![]() ![]() Yağmur yağıyor ![]() ![]() Mezarlığın duvarına oturuyorum Önce,parke taş döşeli yollara düşen damlaların ilahilerini dinliyorum Sonra hafif bir rüzgar ![]() ![]() "Boğazdan kopup geldim![]() ![]() "der gibi serin Ve toprak kokusu ![]() ![]() Ya Rabbim!Bu nasıl canlılık Dönüp arkama bakıyorum Sanki dünyaya veda etmişlere birşeyler söyleyeceğim Saki soracağım,"Hep böyle mi burası?"diye ![]() ![]() Utanmasam ![]() ![]() "Geleyim mi aranıza?" bile diyeceğim Haberci ![]() ![]() Hani dörtnala ![]() ![]() Yüreğimde ![]() ![]() Gidiyorum Aşılacak dağlara,geçilecek nehirlere doğru![]() ![]() Haberim var ![]() ![]() Delicesine koşturuyorum atımı Ağzından köpükler saçılıyor Rüzgar da arkamdan esiyor Neredeyse uçacağım Uzakta ![]() ![]() İşte görünüyor ![]() ![]() Rengarenk bir çadır İçinde,gösterişli tahtta oturanın asil yüzü düşüyor yüreğime![]() ![]() Biraz heyecanlanıyorum Biraz da kavuşma hırsı![]() ![]() Oraya doğru gidiyorum Lakin ![]() ![]() Varamıyorum Cesaretim yok Uçarak geldiğim yoldan,sürüklenerek dönüyorum Haber yüreğimde saklı kalıyor Saklı kalıyor ![]() ![]() Yüreğim ki;Zindan ![]() ![]() Bütün sevincim,ümidim,gerçeklerim,hasretlerim,hırsım orada ![]() ![]() Ve kapısında gardiyan: "Medeniyet ![]() ![]() " Hayır ![]() ![]() Hayır bitmedim ![]() ![]() İthal malı çılgınlıkların gücü,beni esir almaya yetmez Hayır ![]() ![]() Çünkü biliyorum Üç nefeslik ömrün sonunda ölüm var![]() ![]() Kalmayacağım yerde saray yaptırmam Gönül zindanımda kilitli o hırs,sevinç,ümit,hasret ve gerçek bile bu dünya için değil Bu dünya için,öbür dünyadan bahsedecek dost arıyorum ![]() ![]() Gönül dostları ![]() ![]() İçimde saklı kalan haberi yalnız onlara vereceğim ![]() ![]() Ama ![]() ![]() Dostlar nerede? Haykıracağım: "İnan ki özledim! ![]() " Birine,gönlümdeki bütün tereddütleri kovarak rüya sıcaklığıyla "Dostum ![]() ![]() "diyebilmeyi![]() ![]() Ve ağlamayı ![]() ![]() "Özledim ![]() ![]() "Belki baharı bile![]() ![]() Lakin ![]() ![]() Diyemiyorum ![]() ![]() ![]() |
|
|
|