![]() |
Ben Ney’İm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Ney’İm![]() Ben ney’im? Delik deşik şimdi yüreğim ![]() Ey Sevgili tüm şarkılarımı sana söylerim ![]() Hep yaşlıdır gözlerim, yanan yüreğimle hep Sen’i özlerim ![]() Sesimi Sana duyuracak yaralı bir gönül beklerim ![]() O anlattıkça derdini, ben inlerim ![]() Herkesle konuşmam, herkes anlamaz beni ![]() Her yürek taşıyamaz bu ateşi ![]() Her göz yağmurları çağırmaz ![]() Her gönül aşk denizine dalamaz ![]() Su ateşi söndürür ![]() ![]() Akıl erdiremez buna her ruh ![]() ![]() Sıcak ellerine tutundum bir aşığın ![]() Önce bastı bağrına, sonra götürdü dudaklarına… Nefesiyle titretti yüreğimi… Parmaklarıyla deşti yaramı, kanattı ![]() Şimdi aşkımı anlatma zamanı ![]() Ben başlayıncaya konuşmaya, susacak tüm dünya ![]() “Ya Hû ![]() ![]() Susun şimdi ney’i dinleme zamanı ![]() Feryadımla coştu neyzen ![]() Aşkla dönermiş dünya, döner semazen ![]() Haykırışlarımı duyan her kalp kanadı ![]() herkes kendi sevdasınca yandı ![]() Gönülleri ayrılık acısı sardı ![]() Aşklar gözyaşına kandı ![]() Sevda aleviyle kanatlandı ruhlar, sonsuzluğa uzandı ![]() “Ya Hû ![]() ![]() Şimdi ben konuşmalıyım ![]() Sevgiliye aşkımı haykırmalıyım ![]() Ben ney’im? Küçük bir kamıştım sazlıkta ![]() Kader bir bıçak oldu, kopardı toprağımdan ![]() Aşk ateşiyle piştim ![]() ![]() Konuş dediler, ağladım, inledim… Şimdi aşkın ellerinde dolanan bir ney’im… Ney aşkın sesi… Ney ayrılığa yakılan ağıt ![]() Ağlar ney aşk ateşiyle… Yüreklerle konuşur ney, yüreklere konuşur… Aç şimdi kalbinin kulağını: “Şu ney’in neler söylediğini can kulağıyla dinle!…” O ayrılıklardan şikayet etmededir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|