![]() |
Yok Geçtim Ben Benden, Sende Değilsem Nerdeyim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yok Geçtim Ben Benden, Sende Değilsem NerdeyimŞimdi daha iyi anlıyorum: İnsan büyüdükçe daha çok anlar derler, inanmıyorum; insan büyüdükçe daha çok acıyor ![]() İnsan büyüdükçe aslında büyümüyor, daha çok acı oluyor! Seni de böyle tanıdım zaten ![]() ![]() ![]() Seni seviyor muyum? Ne kadar geç cevap verilirse o kadar doğu cevap verilebilecek bir sorusun ![]() Seni sevmiyor muyum? Ne kadar erken cevap verilirse o kadar yanlış cevap verilebilecek bir sorusun? Seni seviyor muyum? ![]() ![]() Yok… Seni sevmekten geçtim ![]() Şimdi daha iyi anlıyorum: İnsan büyüdükçe daha çok sever derler, inanmıyorum; insan büyüdükçe daha çok yanıyor ![]() İnsan aslında büyüdükçe büyümüyor, daha çok yangın oluyor ![]() Hükmüm geçmiyor ![]() Acıyla ve ateşle ne yapılabilir ki insan? Ya yakarsın, ya da acıtırsın ![]() Şimdi daha iyi anlıyorum, ben kendimden çok seni acıtıyor ve seni yakıyorum ![]() ![]() ![]() Bir de gülüşümün… Ben gülerdim sahiden… Bir senden öncesi vardı hayatımın; milattan önceden sonra ![]() Nerdeyim? Gamzem nerede? Şimdi daha iyi anlıyorum: İnsan büyüdükçe… Ama ben en çok seni sevmekten geçtim ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi daha iyi anlıyorum: Benim dediklerim benim değilmiş, aslında seninmiş! Ne garip ![]() İnsan nasıl da sahipleniyor iyi ve güzel olanı? Ben kendimi sahiplenmiştim, sandım ki, bana ait ve benim ![]() ![]() ![]() Şimdi daha iyi anlıyorum: İnsan büyüdükçe… İnsan büyüdükçe her şeyin emanet olduğunu ve her şeyin sana ait olduğun anlıyor ![]() Şimdi de acılarımın ve o büyük yangının bana ait olduğunu düşünüyorum ![]() ![]() ![]() Unutuyor insan bir anda olup bitenleri ![]() ![]() Şimdi sen kalkıp, bunun da küstahlık olduğunu söyleyeceksin ![]() ![]() Ama artık ben senden de geçtim ![]() ![]() Gülüyorsun, biliyorum ![]() ![]() ![]() Ben insanım… İnsan olsaydın senin bendeki yerini bilirdin ![]() ![]() Olsun… Ben seni anlamak istedikçe sen anlaşılmazlığa bürünüyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Ben hüznüm çünkü… En çok geceleri çiçek açarım ![]() ![]() ![]() Düşün ki şöyle sınandım: Adem, cennetten kovuldu ve yeryüzüne indirildi ![]() ![]() ![]() Adem, cennetten kovuldu ve yeryüzüne indirildi ![]() ![]() ![]() ![]() Adem, cennetten kovuldu ve yeryüzüne indirildi ![]() ![]() ![]() ![]() Adem, cennetten kovuldu ve yeryüzüne indirildi ![]() ![]() ![]() ![]() Adem, cennetten kovuldu ve yeryüzüne indirildi ![]() ![]() ![]() ![]() Senden ne çok acıdım ![]() ![]() Kendini inkâr edemezsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ha… Bunu bilsem ne olacaktı ki, hiç! Sen kadere inanmadığın kadar ben sana inanıyorum ![]() Alıştım ben yüzümden eskimeye ![]() ![]() ![]() Düşün ki, hüznüm ben ve geceleri çiçek açarım ![]() Düşün ki, yüzümden eskirim ama biliyorsun ki, eskimeyi de sen öğrettin ![]() Eskimeyen yenilenemezdi ama eskirdi… Ben eskiyenlerin, yavaş yavaş eksildiğini ve evrene doru çoğaldığını biliyorum ![]() ![]() ![]() Acıyla yaşamak… Yangınla yaşamak… Alev alev ve çığlık çığlığa… Ama bana sadece şunu söyle: Senden geçtiysem nerdeyim? ![]() ![]() Yok yok fısıldama, herkes duysun; senden geçtiysem nerdeyim? Hala sende mi? O zaman niye canım acıyor; niye hala yanıyorum? Fısıldama kulağıma? Bağır herkes duysun ![]() Benim biricik hüznüm, gece çiçeğim; ben de bir ölümlüyüm, bilmiyor musun? Bedirhan Gökçe |
![]() |
![]() |
|