![]() |
Türkiyem ,Anayurdum,Sebebim, Çarem |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türkiyem ,Anayurdum,Sebebim, ÇaremTÜRKİYEM, ANAYURDUM,SEBEBİM, ÇAREM Ben, kağnılarla yaylılarla büyüdüm geldim Çocuk yüreğimi yakan türküler dinleye dinleye ![]() Mahzun kağnılarla, nazlı yaylılarınla Ve tozlu yollarınla sevdim seni Türkiye! O tezek topladığım kırlar, yaylalar ![]() ![]() ![]() Başına oturduğum, yemek yediğim atandır ![]() Türkiye'm, anayurdum, sebebim, çarem ![]() ![]() ![]() Taşına toprağına vurgunluğum bundandır ![]() ![]() ![]() Akşam karanlığıyla başlardı kurbağalar Susar gökyüzü kadar, dinlerdim biteviye ![]() Gecemi besteleyen cırcır böceklerinle ![]() Kurbağa seslerinle sevdim seni Türkiye! Bir Peygamber sofrasıydı soframız: Biraz tandır ekmeği, biraz çökelik ![]() ![]() ![]() Yoksulluğunla da bağlandım kaldım sana Mecnunlar gibi üstelik ![]() Yağmurlar başlayınca, odalarımız damlardı Dizlerini döve döve ağlardı anam ![]() Şimdi kırkikindiler boyunca sırılsıklam Küçük kerpiç evlerin çıkmaz aklımdan! Türkiye'm! Hasretim! Kınalı türküm! ![]() ![]() İçiçe güzellik, uç uca kahır Yüreğimi bin parçaya bölseler Her parçası yine seni çağrışır ![]() Yavuz Bülent Bakiler |
![]() |
![]() |
|