![]() |
Ben Daha Büyümedim(Okumadan Geçmeyin) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ben Daha Büyümedim(Okumadan Geçmeyin)BEN DAHA BÜYÜMEDİM Bakkal Ibrahim amcamiz vardı bizim ![]() Gazozları vardı icirmeye ![]() Gazoz kapaklarımız vardı ![]() Kutu kutu ![]() Diger mahallenin çocukları vardı ![]() Rakip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gariplik iste ![]() Yoktu ki ![]() ![]() ![]() Ne güzel giderdi, terli terli Ibrahim amcanın gazozları, birde iki adet bisküvi arasına sıkıstırılmıs lokum ![]() Ne güzel de giderdi ![]() Sefika teyzemiz vardı bizim, bahcesinden dut aşırdığımız ![]() Kovalardı bizi kadıncağız o haliyle ![]() Korkardık, deli gibi kaçardık ![]() Simdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anlıyorum da bizi dövmek icin degil, sevdigi icin kostugunu pesimizden ![]() Tozumuz, toprağımız vardı bizim ![]() camurumuz, bulanmaya ![]() Yok yok ![]() ![]() ![]() Büyüdük artık biz ![]() Manav amcamız vardı bizim ![]() ![]() İnsandılar be ![]() Ihtiyaci olmadigi halde göz yumardı yardım etmemize ![]() Cok görmezdi birkac kurus harclik yada iki karpuzu ![]() Yiyin evlatlarım derdi, helal-i hos olsun yiyin ![]() Sana da helal olsun Manav amca ![]() Sana da helal olsun ![]() Büyüdük artık biz ![]() Denizimiz vardi be abi, yüzecek ![]() Balıga mı ? ![]() ![]() Hemen ![]() ![]() ![]() Balığımız vardı be abi, derme catma misina el oltalarımız vardı ![]() Simit satardık yazın, Ramazan pidesi ![]() Su satardık buz gibi, sıcak yaz aksamları panayırda ![]() Gönlümüz zengin ya ![]() Ne verirsen ver abi ![]() 1979-80, bir aksam kelli felli, göbekli bir adam coluk cocuguyla ![]() Belliki susamis, yanmış yüregi ![]() Bir icti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Kac para oglum? -Ne verirsen ver amca ![]() Yüzüme söyle bir baktı ![]() ![]() ![]() -Sen iyi bir cocuga benziyorsun - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cikardi cüzdanindan gicir gicir bir beslik ![]() ![]() Kağıt para ![]() -Amca bunu bozamam ![]() -Ben bozmanı istemiyorum oglum hepsi senin ![]() Bizim, Yüregi genis amcalarımız vardı ![]() Ismail'im vardı ![]() Has cocuktu ![]() Kadir'im vardi Yüzüne baktığımda yüzümde güller açtıran ![]() Hüseyin'im vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hüseyin'im ![]() ![]() ![]() Bilirdim yüregini ![]() Bilirdim cesaretini ![]() Bilirdim korkusuzlugunu ![]() Bilirdim insafını ![]() Bilirdim yere saglam basardı ![]() Bilirdim ki sırtımı yasladığımda, kaymayacak, dimdik duracak, dimdik ayakta, dimdik devrilmeden, yamulmadan adam gibi ![]() Bilirdim adam gibi adamdı ![]() Bilirdim ![]() ![]() ![]() Riza amcamız vardı bizim ![]() Siyah beyaz zamanında ![]() Riza amcanin evine ![]() Cay demlerdi bize hacı teyze, eski çaydanlıkta icerdik ![]() Güzellik vardi be abi, hayat vardı, insanlık, dostluk vardı ![]() Adam gibi adamlık vardı ![]() Vardı abi vardı… Vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|