![]() |
Hüznün Sesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüznün Sesi![]() Akşam olmakta uzak dağların ardında trenler geçmektedir şimdi gecede keman hıçkırıkları, başımda gam belki analar ağlamaktadır uzak bir kentte yittik çocuklar, yorgun babalar ve yüreklerinde ezikliği çaresizliğin belki herkes bir yarayı sarmaktadır kendi içinde kimbilir kimsesiz bir ölümü karanlığında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ordasın, biliyorum Hayalin kadar uzağımdasın Her yer karanlık olsa ne yazar? Hayatımı kaybetsem yalan dünyada Gözlerinin parıltısı vurmuş her bir yıldıza Hoşgelmiştin her efkarımla bana Şükranım; seni tanıdığım an'a Görüyorum; hergün o saatte sen hala Ellerin cebinde, bekliyorsun o bankta Dilinde bizim şarkımız, kalbinde ah'ın Zamansız gidişime inat, Üzülme, yoktu senin günahın Hüznün Sesi Fon |
![]() |
![]() |
![]() |
Hüznün Sesi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hüznün Sesi![]() Ney sesi tekmil hava oldu ateş, Hem yok olsun, kimde yoksa bu ateş! Aşk ateş olmuş dökülmüştür ney'e, Cezbesi aşkın karışmıştır mey'e ![]() Yardan ayrı dostu ney dost kıldı hem, Perdesinden perdemiz yırtıldı hem ![]() Kanlı yoldan ney sunar hep arz-ı hal, Hem verir Mecnunun aşkından misal ![]() Ney zehir, hem panzehir, ah nerde var, Böyle bir dost, böyle bir özlemli yar? Sırrı bu aklın bilinmez akl-ile, Tek kulaktır müşteri, ancak dile ![]() Gam dolu günler zaman hep aynı hal, Gün tamam oldu, yalan, yanlış, hayal ![]() Gün geçer yok korkumuz, her şey masal, Ey temizlik örneği sen gitme, kal! Kandı her şey, tek balık kanmaz sudan, Gün uzar, rızkın eğer bulmazsa can ![]() Olgunun halinden ah, anlar mı ham? Söz uzar, kesmek gerektir vesselam ![]() Mevlana Ney |
![]() |
![]() |
|