Tefekkür Çiçekleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tefekkür ÇiçekleriGönlümde Açan Çiçeklerim Baharda ömrüm, ilk baharda gönlüm ![]() Gönlüm gibi ömrüm de hep bahar olsa ![]() Gönlüm de açan çiçekleri kokladıkça ![]() ömrüm hep baharda![]() ![]() Sularım gönül bahçemi, ben kokladıkça sevgileri ömrüme yayılır çiçeklerimin ![]() Güzel çiçeklerimdir, gözlerimi güzel yapan, her zerreyi güzel görmeme vesile olan ![]() ![]() Yine başbaşayız, gönül muabbetindeyiz ![]() ;Çiçeklerimin mis kokusuyla hasbihal ederken, sustum birden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sessizliği çiçeklerimin ahengi bozana dek ![]() sustum!Sordu çiçeklerim: "bu yüzündeki endişeli hal nedir? gönlünde açmamız mutlu etmez mi seni, üzüntün niyedir?" "Burukluğum sevgimin büyüklüğündendir ey çiçeklerim! sevgimin büyüklüğü, sizi kaybetme korkusunu da beraberinde salar gönlüme, arada dalıp gitmelerim ondandır ![]() ![]() bahar biterde kış gelirse, bir gün gönlümde açmak istemezseniz eğer? diye düşünür üzülürüm![]() " Birden daha çok parladı yaprakları, hayranlığım kat ve kat arttı ![]() Beni neşeye salan kokuları kulağıma fısıldadı birden ![]() "biz bahar çiçekleri değiliz, kış gelince bırakıpta gitmeyiz! Ayrılığı istemezsen eğer ebedi seninle beraberiz"Yüzümde açan tebessümler hamdettme vaktidir dedi ![]() gönlümdeki çiçekleri açtırana kainattaki çiçekler adedince hamdüsenalar olsun![]() ![]() İyiki varsınız ey gönlümün çiçekleri ![]() ![]() Siz olmasaydınız! hayatım nasıl anlamlı olurdu? Siz olmasaydınız! neden yaşadığımın nasıl farkına varırdım? Siz olmasaydınız! gördüklerimin güzelliğini nasıl anlardım? İyiki varsınız ey gönlümün çiçekleri ![]() ![]() ![]() Sahi siz her gönülde açarmısınız? Çiçeksiz gönül varmıdır şu yeryüzünde? Birden sessizlik ![]() ![]() ![]() bukez çiçeklerim susmuştu, sessizliği bozmak bana düştü, tekrar soru sorarak![]() !Kim sizi gönlüne kabul etmez ki? Siz açmazsanız eğer o gönül nasıl yaşadığını anlar ki? Yeryüzündeki çiçekler, sayenizde böylesine güzeller! Siz güzelliği vereni hatırlatmazsanız, nasıl her güzellikte suphanallah deriz? Rabbimizi tesbih edip yaratanın güzelliği Alıntı ![]() ![]() |
|
|
|