![]() |
Sabir Her Derde Deva |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sabir Her Derde DevaSabır ! ![]() ![]() ![]() Sabır ! ![]() ![]() ![]() İnsanın en önemli erdemlerindendir, Kur’ân’da ise; yetmiş yerde geçmektedir, Hz ![]() En üstün değerlerden sayılmıştır SABIR ![]() ![]() ![]() Sabır ! ![]() ![]() ![]() Bütün din ve felsefeler ondan bahsetmiş, İslamiyet özellikle tavsiye etmiş, Hakk sözünden üstün söz ise söylenmemiş, Her yer ve zamanda işe yaramıştır SABIR ![]() ![]() ![]() Sabır ! ![]() ![]() ![]() Sabreden kişi, Allah’ın olmuş has kulu, Tevekkül ederek de bulmuş doğru yolu, O güzellere ki; boldur Allah’ın lütfu, Meyveside güzel olan şeydir SABIR ![]() ![]() ![]() Sabır ! ![]() ![]() ![]() Yüzünü ekşitmeden yudumlar acıyı, Sabrederek yener içindeki sancıyı, Sindirmiş kalbe girmiş olan yabancıyı, Kurtuluşun da sırrı sayılmıştır SABIR ![]() ![]() ![]() Sabır ! ![]() ![]() ![]() Yusuf’un zindanda yakaladığı özdür, Bilâl-i Hâbeşi’nin inandığı güçtür, Hakk’a dayanıp Cehil’den aldığı öçtür, Düşmanı yenmenin anahtarıdır SABIR ![]() ![]() ![]() Sabır ! ![]() ![]() ![]() Kur’ân da Asr Sûresi, kula yol gösterir, Mehmed Akif bunu güzel izak etmiştir, “Sabır eden kula hüsran yoktur” demiştir, Öfkeyi yenme yolu denilmekte SABIR ![]() ![]() ![]() Sabır ! ![]() ![]() ![]() Hakkı gözeterek Allah’a sığınmalı, Sabrı, hayat yolunda sermaye yapmalı, İmanı dilde değil, özde yaşamalı, Kurtuluşun anahtarı denilir SABIR ![]() ![]() ![]() Sabır ! ![]() ![]() ![]() Bu niye, neden ve niçin diye sormadan, Sebebi hikmetini bilmeli Allah’tan, Mutlu olunmaz “Esrâr-ı Felah” bulmadan, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Sabrı, namaz ve dua ile süslemeli, Kula lazım olanı Hakk’tan istemeli, Sabredenle Allah beraberdir bilmeli, Allah’a el açmak zor değildir yiğidim ![]() ![]() ![]() Yükselmenin yegane gayesi sabırdır, Sabıra sığınmayan ki; hep alçalmıştır, Öfkenin başı cinnet, sonu pişmanlıktır, Hiddet ve şiddet çözüm değildir yiğidim ![]() ![]() ![]() Menzile ulaşmak isteyen sabredermiş, Hakk’a sığınıp hikmetine güvenirmiş, Her derdin dermenı da sabırda gizliymiş, Daim Allah’a teslim olmalı yiğidim ![]() ![]() ![]() Bin düşünüp, bir kez hareket et deniyor, Sabrı sermaye edenler hep ilerliyor, Kula gelen niyetine göre geliyor, Çizgiyi kontrol etmek gerekir yiğidim ![]() ![]() ![]() Esrâr-ı Felah: Kurtuluşun sırrı ![]() ![]() ![]() Abdullah Yaşar ERDOĞAN RABBİM HEPİMİZİ HAKKIYLA SABREDENLERDEN EYLESİN İNŞALLAH |
![]() |
![]() |
|