![]() |
...Yorumsuz, Duayla... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ...Yorumsuz, Duayla...yeşil, yemyeşil bayırlardan tükene tükene ümide yaklaştıkça sivrilen kahırları gösteren düştükçe bayındır, yürüdükçe korkulu kan be kan kıvrılan yolların sonu, son umudu berrak gözyaşlarıyla yıkanmış tertemiz bir Gazze sabahı… gecenin müminlere çaldığı sonatları bilirim kelepçeli sabık bir hüzün tınlatır karanlığı ve sonra korkunun tanıdık sözlere sığındığı sığınak kederi öfkesine bastırıp sabrı tütünle bileyen bazı güzel adamlar Gazze'de hep böyle bir sabahın rüyasındadırlar kuşlarsa, inadına Gazze semalarını toz tutmuş yüreklere doğru vururlar ortak etmek içindir bulutları da çığlıkları giyindiren, ölümleri giyindiren ve dahi öteki sevdaları da kuşlar kılar müşterek, mahzenlerden yıldızlara dek uzanan ezanlara ve çiçekler orada, inadına boy verir yüreklerin karaltısına geçtim geçilmenin icbar olduğu yasları ağıtları, geçtim bir çırpıda durulacak zamanın olmadığını ben Gazze'den öğrendim ve geçtim sabırla dolacağım an içindir benim sabırsızlığım ve şükürle dolacağım an için şükrederim geçen, eksilen ömre dönüp bakacak kadar vakit bulursam Gazze'de bir çocuğu yalnızca bir dakika anlasın, duysun, hissetsin diye dünya ümitle dua ederim ALPER GENCER |
![]() |
![]() |
|