![]() |
Beni Benden Al |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beni Benden AlBeni Benden Al ![]() Beni Benden Al! Bu, hep kendisiyle uğraşan beni, benden al! Bu, seni tanımak için bana verilen gücü, seni unutmak için kullanmayayım ![]() Beni al bu boş uğraşlardan! Lüzumsuz girip çıkmalardan… bu doldur boşaltlardan… Beni sana getirmeyen yolları nideyim! Nideyim sana bakmayan, seni görmeyen gözü! Söz ki hep seni anlatandır ![]() Söz ki senin adınla başlayandır ![]() Söz ki hep sana yönelmektir… Bu sözümü “söz” eyle de durayım bu sözümde ![]() Yalvarır Fuzûli benim adıma da: “Ya Rab! Bela-yı aşk ile kıl âşina beni; Bir dem bela-yı aşktan etme cüdâ beni ![]() Durmadan el eden, gel diyen, beni uçurumlara çağıran içimin dışımın bu davetlerinden bıktım usandım! En yakın ölü(m)ler bile beni uyandırmaya yetmiyor! Ölümü unutturmak adına ne kadar sahte ab-ı hayat takdim ediyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Bu yüzden diyorum, ne olur, beni bana bırakma, beni benden al! Kendime uzun ömürler biçiyorum ![]() ![]() ![]() Nefes aldığım her ân senin isimlerinin gölgesinde, çadırında, fanusunda… Senin isimlerinin hatırına yaşadığımı hatırlamak istiyorum ![]() Bileyim: Seninle olmak nedir? Hep bunu istiyorum senden ![]() Takılıp kalıyorum şu “vitrin dünya”ya ![]() Sağlam(!) temeller atıyorum! Kuş tüyü yataklarda yatıyorum! Kuş sütü eksik soframda! Mevsimler hep; ama hep senden bahsediyor da… ben bu iş güç (!) arasında gafletin ta ortasında tefekküre çıkacak yolu bekliyorum ![]() “O gün, gelecek ![]() ![]() ![]() Ben, bu benlik diyarında gurbetteyim ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|