![]() |
İsyan Etmişim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsyan Etmişimİsyan Etmişim Aya öfkelenmişim ben, İşte böyle kapkaranlık Bir gece olmuşum ![]() Padişaha kızmışım, Çırılçıplak bir yoksul olmuşum ![]() Güzeller sultanı gel demiş, Evine çağırmış beni ![]() Ben bir yolunu bulmuşum, Yola baş kaldırmışım ![]() Sevgilim baş çeker, naz ederse, Gamlara atar, kararsız korsa beni, Bir kez olsun ah demem, inad için ![]() Ah'a da kızmışım ben ![]() Bir bakarsın altınla aldatır beni o ![]() Bir bakarsın şanla şerefle ![]() Oysa altın falan istemiş değilim ondan, Şanla şerefe hele, çoktan boş vermişim ![]() Ben bir demirim, Mıknatıstan kaçıyorum ![]() Bir saman çöpüyüm ben, Mıknatıslara yan çizmişim ![]() Ben öyle bir zerreyim ki, Bütün aleme isyan etmişim ![]() Havaya, toprağa isyan etmişim, Ateşe, suya isyan etmişim ![]() Altı yöne isyan etmişim ![]() Beş duyuya isyan etmişim ![]() Hava, toprak, ateş, su da neymiş ki, Altı yön de neymiş, Beş duyu da ne ![]() Benim için hiç bir şey ![]() ![]() ![]() Umurumda değil! Mevlana Celaleddin-i Rumi |
![]() |
![]() |
|