![]() |
Yozgatin Meşhur Testi Kebabi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yozgatin Meşhur Testi KebabiMalzemeler: 500 gr Kuzu eti,250 gr tereyağı,3 orta boy soğan,1 çorba kaşığı un 4 büyük domates,4-5 su bardağı et suyu,1 su bardağı yağ,3 orta bpy patates 3 orta boy havuç,300 gr iç bezelye,1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI : Yağı büyükçe bir tencereye koyup, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Etler suyunu çekmek üzereyken soğanları ekleyip 5-6 dakika daha renkleri pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Bu arada orta boy bir tavaya rafine yağı koyup orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp kızarmış patatesleri bir delikli kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkararak fazla yağlarını süzdürünüz ![]() Orta boy tencereyi yarısına kadar suyla doldurup içine temizlenmiş ve parmak parmak kesilmiş havuçları atınız ![]() ![]() ![]() Aynı tencereyi yeniden yarısına kadar su doldurup içine bezelyeleri atınız ![]() ![]() Öteki tenceredeki etler 1 ![]() ![]() ![]() Not: Değişik ve lezzetli bir yemek olan testi kebabını baş yemek olarak yanında pilavla servis edebilirsiniz ![]() AFİYET OLSUN ARKADAŞLAR |
![]() |
![]() |
|