Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buhara, pilavi

Buhara Pilavi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buhara Pilavi




Buhara Pilavı (6 kişilik)


1 kilo pirinç

150 gram sadeyağ (tereyağı)

1 kilo koyun eti (yağsız veya az yağlı)

750 gram havuç

2 büyük baş soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası veya kırmızıbiber

1 kaşık domates salçası

Yeteri kadar tuz

Biraz çeşitli baharat (Yenibahar, karanfil, zencefil, tarçın, kimyon, kek karabiber) Bunlar tane alınır, evde dövülür


Buhara Pilavının Yapılışı

Önce, doğranmış soğan, kapağı açık tencerede pembeleşinceye kadar yağ kızartılır Kemiklerinden ayrılmış et, yumurta büyüklüğünde doğranır Soğanın üzerine konur, biraz tuz atılır, tencerenin ağzı kapanır Ara sıra karıştırılarak suyu çekilinceye kadar et kızartılır Kalem kalınlığında ve iki üç santim uzunluğunda doğranmış havuç ilave edilir, salçalar ve baharat konur, ağzı kapalı pişer Havucun suyu çekilince, normal pilava konan sudan daha az su konur Su kaynayınca hafif ateşte 10–15 dakika kaynar Bu arada pirinç, iki kez soğuk su ile bir kez de sıcak su ile yıkanır Bekletmeden suyu iyice süzülür, tenceredeki harcın (etin, havucun) üzerine serpilir Pirinç yüzde, harcı altta kalacak Pirinci altına geçirmeden suyunu çekinceye kadar tencerenin kapağı aralıkla açılır, yüzeyden yavaşça karıştırılır Pirincin suyu çekilince tencerenin üzerine iki-üç kat kâğıt konur, kapağı kapanır, üzerine ağır bir şey konur, 5 dakika normal ateşte, 10 dakika da hafif ateşte pişirilir Ocak kapatılınca 20–30 dakika kadar tencerenin kapağı açılmaz Kapağını açtıktan sonra pilav karıştırılır, etler alınır, döner kebabının eti gibi, keskin bıçakla ince ince doğranır Pilav büyük servis tabağına veya tepsiye konur, etler üzerine dizilir, misafirlere sunulur, Buhara pilavı başka yemekler gibi bir tarifle, birkaç kez görmekle öğrenilmez(Buhara pilavı yanında başka yemek istemez Yanında sadece ayran veya salata olur)

***Ahmet Muhtar Büyükçınar hocaefendinin “Hayatım İbret Aynası”adlı eserinden alınmıştır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.