Yaş Pastamız Bitti Açma Yermisinizzzz |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaş Pastamız Bitti Açma Yermisinizzzzmutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ederim işte malzemeler: 2 subardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 2 yumurta akı(sarıları üzerine kullnıcaz) 5 yemek kaşığı toz şeker 15 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay bardağı sıcak su 1 paket yaş maya(40 gr) aldığı kadar un arasına sürmek için eritilmiş margarin yaplılışı:dün bu tarifi eklerken bağlantı koptu uzun bi sürede siteye de erişim engellendi neyse mayayı eritip tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapıyoruz hatta hamur elinize yapışşın birazcık sıvı yağ ekleyin hamuru toparlayın mayalanmaya bırakın mayalandıktan sonra limondan büyük parçalara ayırın çay tabağı büyüklüğünde açın eritilmiş margarin sürün rulo yapıp bi kenara alın tüm hamurları bu şekilde yapıp mayalanmaya bıarkın sonra ruloları sağa ve sola çevirerek açma şekli verin tekrar mayalndırın üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derecede üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun bu arada mutlaka mayanma işlemine dikkat edin yoksa açmalrınız normal poğaça gibi olur tel tel açma istiyorsanız iyi mayalandırın afiyet olsun |
|