Pasta Keki(Pandispanya) |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Keki(Pandispanya)pandispanya (pasta keki) tarih: 16/5/2008 10:09 hazır kek kullanmak istemiyorsanız işte size pasta keki:malzemelere geçmeden önce bu keki yaparken tarif ettiğim gibi yaparsanız sonuç harika olur 6 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı un eğer pandispanyanızı kakaolu yapmak isterseniz 3 yemek kaşığı da kakao kullanabilirsiniz ama un miktarını azaltın çünkü kakao keki koyulaştıracaktır bu arada yumurtalar kesinlikle oda sıcaklığın da olmalı sakın soğuk kullanmayın yoksa istediğimiz gibi yumurtalar kabarmaz kabartma tozu kullanmadığımız için yumurtalar çok iyi kabarmalı şimdi yapılışına geçelim yumurtaları çok dikkat ederek sarı ve beyazlarından ayırıyoruz bu arada kullandığımız kapta kuru olucak aklara kesinlikle sarı karıştırmayın eğer içine düşerse yumurtanın kabuğuyla alın yumurta aklarına azar azar şeker ekleyerek mikserle çırpıyoruz iyice katılaşıp yoğunlaşınca bir kenara alıp yumurta sarılarınıda az şekerle iyice çırpıp kabartıyoruz sonra aklara yavaşca ekleyip kaşıkla karıştırıyoruz ama fazla karıştırıp söndürmeyin unumuzu da eleyerek koyuyoruz yine yavaş yavaş karıştırıp bekletmeden pişirmeye alıyoruz mutlaka pişirme kağıtı kullanın ben bu keki kelepçeli kalıbın altını çıkarıp bir tepsiye alıp üzerine de çemberi yerleştiriyorum siz istediğiniz kabı kullanabilirsiniz pişirirken önce 150 derece kabardıktan sonrada biraz yükselterek 20 dakika pişiriyoruz pişerken fırın kapağını açmayın yoksa söner piştikten sonra iyice soğutun ve streç filmle sarıp buzdolabında bir gece bekletin böyle yapmamızın sebebi kekin daha lezzetli ve yumuşak olması için, bu keki hemen kullanamazsanız 1 hafta dolap ta bekleyebilir not:keki ikiye bölerken parçalanırsa yada orantılı kesemezseniz tıpkı yama yapar gibi eksik yerleri tamamlayabilirsiniz yağni kekiniz hain değil kolay gelsin zaten zamanla alışıp pratikleşiyorsunuz |
|