Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, kete

Acma Kete..

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acma Kete..




5 su b un

yarım p yaşmaya

1 tatlı k tuz

1 çorba k toz şeker

1 su b süt

yarım çay b sıvıyağ

alabildiği kadar su

İç harcı için:


2 çorba k tereyağı

1,5 su b un

sıvıyağ

İç harcı için:


yumurta sarısı


Hazırlanışı :

5 su b un karıştırma kabına alınır Ortası havuz şeklinde açılarak içerisine maya, sıvıyağ ve süt alınır Toz şeker unun kenarlarına serpilir ilk olarak havuzun içi karıştırılmak üzere hamur yoğrulur Hazırlanan hamur bir süre dinlendirilir Bu arada iç harç hazırlanır Bunun için tavaya sıvıyağ alınır Üzerine un ve tereyağı eklenir Un helvası yapar gibi karıştırılarak iyice kavrulur


Dinlendirilen hamur 7 bezeye ayrılır Bezelerin her biri servis tabağı büyüklüğünde açılarak içerisine hazırlanan kavrulmuş un konularak rolu yapılır Daha sonra gül böreği gibi sarılarak yağlanmış tepsiye alınır Üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir


afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.