Çarşaf Böreği Buyrun İslamiyet.Gen.Tr....... |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çarşaf Böreği Buyrun İslamiyet.Gen.Tr.......ewt işte çarşaf böreğim youtube de video izlerken yapılışını gördüm ve hemen denedim yapması çok zevkli ben ilk yaptığımda hamura maya eklemiştim ama sonrakiler de koymadım daha güzel oldu işte malzemelerrrrrr yada vermeyim merak edinnnnn slm ve dua ile 2 su bardağı su 2 tatlı kaşığı tuz ,aldığı kadar un hamuru yoğurup dinlenmesi için bir kenara alın iç malzemesi:1/2 kilo ıspanak 1 adet kuru soğan tuz_karabiber 3 yemek kaşığ sıv yağ ıspanakları kök kısmından kesip tüm şekilde bol suda yıkayın üzerine kaynamış su döküp 5 dakika bekleyin soğanları yağda kavurun üzerine ince ince kestiğiniz ıspanakları ekleyin tuz ve karabiberi ile tatlandırın beş dakika daha soteleyip ocaktan alın hamuru,portakaldan biraz küçük olucak şekilde parçalara ayırın tezgahta yemek tabağı kadar açın temiz bir bez serdiğiniz yere açtığınız yufkayı koyun ben bu iş için mutfak masasını kullanıyorum ayakta olduğu için daha rahat oluyor yufkanın üzerine biraz sıvıyağ sürüp elinizin tersiyle hamurun ortasından kenarlara doğru çevire çevire inceltin tekrar bezin üzerine koyup kanarlarını ve kalın gördüğünüz her yeri çeke çeke inceltin hamurun heryeri aynı incelikte olana kadar ve altına koyduğunuz bezin deseni görünene kadar inceltin sonra iç malzemeden her tarafına yayın bezi hafifçe kaldırın hamurun yarısına kadar rulo yapın sonrada karşı tarafı aynı şekilde rulo yapın bu işlem iki kişi ile yapılırsa daha kolay olur çiftli rulo olan böreğimizi tepsiye ortadan başlayarak resimdeki gibi yerleştirin tepsi dolana kadar işlemi tekrarlayın 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirip sevdiklerinizle afiyetle yeyin not:isterseniz patatesli,kıymalı,peynirli yapabilirsiniz afiyet olsun |
|