Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buyrun, böreği, çarşaf, islamiyetgentr

Çarşaf Böreği Buyrun İslamiyet.Gen.Tr.......

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çarşaf Böreği Buyrun İslamiyet.Gen.Tr.......

ewt işte çarşaf böreğim

youtube de video izlerken yapılışını gördüm ve hemen denedim

yapması çok zevkli ben ilk yaptığımda hamura maya eklemiştim ama sonrakiler de koymadım daha güzel oldu

işte malzemelerrrrrr

yada vermeyim merak edinnnnn

slm ve dua ile

2 su bardağı su

2 tatlı kaşığı tuz ,aldığı kadar un

hamuru yoğurup dinlenmesi için bir kenara alın

iç malzemesi:1/2 kilo ıspanak

1 adet kuru soğan

tuz_karabiber

3 yemek kaşığ sıv yağ

ıspanakları kök kısmından kesip tüm şekilde bol suda yıkayın üzerine kaynamış su döküp 5 dakika bekleyin soğanları yağda kavurun üzerine ince ince kestiğiniz ıspanakları ekleyin tuz ve karabiberi ile tatlandırın beş dakika daha soteleyip ocaktan alın

hamuru,portakaldan biraz küçük olucak şekilde parçalara ayırın tezgahta yemek tabağı kadar açın temiz bir bez serdiğiniz yere açtığınız yufkayı koyun ben bu iş için mutfak masasını kullanıyorum ayakta olduğu için daha rahat oluyor yufkanın üzerine biraz sıvıyağ sürüp elinizin tersiyle hamurun ortasından kenarlara doğru çevire çevire inceltin tekrar bezin üzerine koyup kanarlarını ve kalın gördüğünüz her yeri çeke çeke inceltin hamurun heryeri aynı incelikte olana kadar ve altına koyduğunuz bezin deseni görünene kadar inceltin sonra iç malzemeden her tarafına yayın bezi hafifçe kaldırın hamurun yarısına kadar rulo yapın sonrada karşı tarafı aynı şekilde rulo yapın bu işlem iki kişi ile yapılırsa daha kolay olur çiftli rulo olan böreğimizi tepsiye ortadan başlayarak resimdeki gibi yerleştirin tepsi dolana kadar işlemi tekrarlayın 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirip sevdiklerinizle afiyetle yeyin

not:isterseniz patatesli,kıymalı,peynirli yapabilirsiniz

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com