![]() |
Bademli Sarma Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Sarma Tatlı5 Adet yumurta 1 Su bardağından iki parmak eksik tozşeker 1 Su bardağından bir parmak eksik un Yarım su bardağı irmik Şurubu için : 2 ![]() 3 Su bardağı su Yarım limon suyu Vanilya İçi için : 150 gr frambuaz marmelatı 1 Su bardağı kavrulmuş file badem Süslemek için : Yarım su bardağı bütün badem 50 gr krem şanti Frambuaz 2 Adet taze incir Hamur için 5 adet yumurta ve 1 su bardağından iki parmak eksik tozşekeri kabarana dek karıştırın ![]() 1 su bardağından bir parmak eksik un ve yarım su bardağı irmik karışımını kevgirden geçirerek ekleyin ve iyice karıştırın ![]() Tepsiye yağlı kağıt serin ![]() Hamuru 1 santin kalınlığında olacak şekilde tepsiye dökün ![]() 220 dereceli fırında 10 dakik pişirin ![]() Bu arada şurubu hazırlayın ![]() 3 su bardağı suyu ve 2 ![]() ![]() Koyulaşmasına yakın yarım limon suyu ve vanilyayı ekleyin ![]() Pişirdiğiniz hamurun üzerine şurubu dökün ![]() Üzerine frambuaz marmelatı ve kavrulmuş file bademi yayıp rulo şeklinde sarın ![]() Soğuduktan sonra üzerine frambuaz marmelatı sürün ![]() Badem, krem şanti, frambuaz ve incir dilimleri ile süsleyin ![]() Dilimleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|