![]() |
Sade Beze Yapıyoruz Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sade Beze Yapıyoruz Afiyet Olsunselamun aleyküm bugün resim eklemiyorum çünkü yaptığım bezelerin resmini henüz çekmedim onlar kardeşlerim tarafından yenmeyi bekliyolar ben size tarifini vereyimde o pastanelerde gördüğünüz karbeyazı tombik bezelerden kendi ellerinizle yapın malzemeler çok basit ama yapması biraz zahmetli buyrun malzemeler 2 yumurta akı 2 çay bardağı toz şeker önce çırptığımız kap mutlaka kuru olucak mikser uçları da aynı şekilde kuru olucak yumurta aklarına kesinlikle sarısı karışmıycak bi damla bi karışsa bezemiz kabarmaz yumurta aklarını kabımıza alıp şekeri azar azar ilave ederek mikserle çırpmaya başlıyoruz yaklaşık 1o dakika çırpıyoruz,mikseri biraz dinlendirip 5 dakika daha çırpıyoruz iyce katılaşıp sertleşince çırpmayı bırakıyoruz tatlı kaşığı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz fırında 150 derecede kapağı açmadan 20 dakika pişirip fırında 3 saat bekletiyoruz sonrada afiyetle yiyoruz ben içinde birz yumuşaklık kalsın diye daha az pişiriyorum hani marşmelowlu şeyler varya onun gibi oluyo içi ,sizde öyle isterseniz daha az pişirin ALLAH a emanet olun selam ve dua ile |
![]() |
![]() |
|