Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
afyon, hashasli, katmer, usulu

Hashasli Katmer (Afyon Usulu)

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hashasli Katmer (Afyon Usulu)




MALZEMELER


Bir paket margarin yağ (eritilmiş)

Hamur için:


Bir kilogram un,


İki çay kaşığı tuz

Haşhaşlı iç:



Bir bardak sıvı yağ,


Yarım paket hazır haşhaş ezmesi




HAZIRLANIŞI :


Bir tencere içerisine un ve tuz koyulur,

Soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğrulur,

Avuç içi büyüklüğünde beş adet yumak alınır,

Bir yumak alınarak hazır yufka büyüklüğünde açılır,

Üzerine üç yemek kaşığı haşhaş ezmesi ve bir yemek kaşığı eritilmiş margarin yağ koyulur ve her tarafına yaylatılır

Rulo sarılır ve dört parmak üzerine kapatılır ve kesilir,

Rulo dan kesilen hamurlar yumak yapılır ve tabak büyüküğünde açılır,

Aynı işlem beş adet yumak bitinceye kadar yapılır,

Teflon tavda iki tarafı pişinceye kadar sık sık çevrilerek kızartılır,

Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.