Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, haşhaşlı, ispanaklı

Haşhaşlı İspanaklı Börek

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı İspanaklı Börek




benim devamlı yaptıgım bir börektir bakalım beyenecekmisiniz


MALZEMELERİ

5 bardak un

100 gram margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı haşhaş

biraz tuz

içi için malzemeler

500 gram ıspanak

100 gram beyaz peynir

bir kahve kaşığı nane

yapılışı

un elenir yeteri kadar tuz atılır ılık suyla yoğrulur yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir bu hamur iki parcaya bölünür hamurun bir parcası acılır yag haşhaş margarin karışımı açılan hamura sürülür daha sonra açılan hamur katlanır diyer parcasıda aynı şekilde yapılır Katlanan hamurlardan biri tekrar tepsiye göre açılır

(margarinle yağlanmış) tepsiye konulur arasına ıspanaklı iç konulur ikinci parcada birin ci parca gibi tepsiye göre acılır üzerine kapatılır üstüne haşhaşlı yağdan sürülür önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.