![]() |
Armut Tatlısı İi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Armut Tatlısı İiMalzemeler: 4 Adet armut 2 Çorba kaşığı tozşeker 1 Yemek kaşığı limon suyu 80 gr Sütsüz çikolata 80 ml krema (1 çay bardağı) Kaymaklı donduma (isteğe bağlı) Süslemek için nane yaprağı Hazırlanışı: Armutları soyun ve kararmamaları için üstüne limon suyu sürün ![]() Isıya dayanıklı bir çukur kabın içine armutları yerleştirip üzerine yeterince suyunu, şekerini ilave edin ve 20-25 dakika pişirin ![]() Kremayı küçük bir kabın (cezve olabilir) içine koyup ısıtın ![]() Kaynayınca çikolatayı elinizle küçük parçalar halinde kırıp kremaya ekleyin ve hemen ateşten alın ![]() Karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın ve bir kenarda bekletin ![]() Servis tabaklarına kaymaklı dondurmayı koyun ![]() Üzerine arzuya göre sıcak ılık veya soğuk haldeki armutları yerleştirin ![]() Sıcak haldeki sosu üzerine döküp, nane yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın ![]() NOT : Çikolatalı sosa portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|