Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balik, köftesi

Balik Köftesi........

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balik Köftesi........




BALIK Köftesi


Malzemeler:

1 kilo hamsi

2 büyük boy kuru soğan

1,5 su bardağı mısır unu

2 adet yumurta

Yarım demet maydanoz

Taze nane

Kızartmak için ayçiçek yağı


Yapılışı:

2 büyük boy kuru soğan kabukları soyulduktan sonra ikiye bölünür Acısının çıkması için derin bir kabın içine konan sirkeli suda 10 dakika bekletilir Uzunlamasına dört parçaya bölünen soğanlar piyazlık şekilde (yarım ay şeklinde) ince ince doğranır Yarım demet maydanoz ve bir tutam taze nane de ince ince doğrandıktan sonra soğanlarla karıştırılır Üzerine damak zevkine göre tuz eklenir (Nane maydanozun yarısı kadar olmalıdır) 1 kilo hamsinin ortasındaki kılçıklar çıkartılarak fileto şeklinde temizlenir İyice yıkandıktan sonra 1,5 su bardağı mısır unuyla derin bir kabın içinde harmanlanır Çok az miktarda ayçiçek yağı geniş bir yapışmaz tavada ısıtıldıktan sonra ocaktan indirilir Mısır unuyla harmanlanan hamsi balıklarından üç tanesi derisi altta kalacak şekilde yan yana avuç içine yerleştirilir Üzerine soğanlı, maydanozlu ve taze naneli harç konulur Pişerken soğanların dışarı taşmaması için balıklar paralel şekilde yerleştirmeye dikkat edilir Soğanlı harcın üzeri bu sefer derisi üstte kalacak şekilde 3-4 tane hamsiyle kapatılır Harcın dışarı taşmaması için üstten değil yanlardan bastırılarak, sürekli döndürülüp sıkıştırılır Elips şeklindeki köfteler yağlı tavaya yan yana dizilir Orta ateşte her tarafının eşit şekilde kızarması için tava sürekli çevrilerek kızartılır 4 yumurta derin bir kabın içinde bir tutam tuzla iyice çırpılır Çırpılan yumurtalar her iki tarafı da kızartılmış olan balık köftelerinin üzerine eklenip omlet gibi pişirilir Omlet kıvamındaki yumurta da kapak yardımıyla balıklarla birlikte ters yüz edilerek diğer tarafının da iyice pişmesi sağlanır Balıklar yumurtanın arasına sıkışmış olduğundan dağılmayacaktır Omlet de iyice piştikten sonra yemeğimiz servise hazırdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.