2 tatlı kaşığı kırmızı biber (Ben bolca acı biber kullandım)
Ev Yapımı Sucuk Tarifi
Eti, iç yağını, sarmısakları kııyma makinasından geçirin
Baharatlarını ekleyip yoğurun ve ikinci kez makinadan geçirin
Tekrar iyice yoğurun İkiye bölün ve iki ayrı pamuklu, bez torbanın içine koyun
Bezin içinde elinizle yayıp, merdaneyle üzerinden geçerek düzleyin
Balkonun serin bir köşesine pamuklu bir örtü serin
Sucuk torbalarını bu bezin üzerine koyun
Torbaların üzerine düz bir tahta veya sini koyup, en üstede ağırlık koyun Ben su dolu bidonlar koydum Su damacanaları da koyabilirsiniz
Bir gece bu şekilde bekleyen sucukları ertesi gün ipe asın
Bir hafta kadar ipte asılı kalsın Arada elinizle kontrol edin
Bastırdığınız zaman eliniz içine gömülmeyecek ama hafif yumuşak olacak şekle gelince ipten alın ve sucukları torbalardan çıkarın
Bir el büyüklüğünde parçalara kesip buzdolabı poşetlerine koyun Derin dondurucuda muhafaza edin
İstanbul gibi nemli yerlerde sucuğu kurutmak sanırım zor olacaktır Sucuğu ayazda kurutmak, güneşte kurutmaktan daha etkili bir yöntem Benim size tavsiyem, ayaz havalarda en azından iki gün sucuğu dışarda bekletmeniz Fakat asmadan önce presleme işini yaparak içinde hava kabarcığı kalmamasına özen gösterin Eğer nemli bölgelerde sucuk yapanlar varsa, tecrübelerini bizimle paylaşmaları çok faydalı olacaktır
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.