Acı pulbiber için: İstediğiniz kadar süs biberi (tercihen kırmızı olanları)
Tatlı pulbiber için: Etli kırmızı biberler
Yağ ve tuz
Pul Biber nasıl Yapılır?
Tatlı pulbiber yapacaksanız, kırmızı salçalık biberlerin tohumlarını ayıklayın Bol güneş alan bir yere, bir bez üzerine serip kurutun Annem salça yapacağı zaman, salçalık kırmızı biberleri ortadan ikiye kesip, bahçede bir bez üzerine serer Sabaha kadar karıncalar bütün tohumları çeker
Acı pulbiber için bulabilirseniz kırmızı olanlarını, bulamazsanız yeşil arnavut biberlerinden alıp sap kısımlarını çıkarın (Sebze ve meyvelerin yenilebilir her yerinin yenmesi taraftarıyım Hiç bir şey boşa yaratılmamış Biber tohumlarının da ağrı kesici özelliği varmış Bu yüzden ben, biberlerin tohumlarını ayıklamıyorum)
Uçlarına bıçakla çizik atın, hava alarak çabuk kurumasını sağlayın Yine aynı şekilde güneşe serin
Güneşte kupkuru olan biberleri, mutfak robotuna atıp çekin
Pul bibere her yerine nüfuz edecek şekilde zeytinyağı ve biraz tuz ekleyip karıştırın (Bunu güvelenmemesi için yapıyoruz)
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.