Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bulgur, karnı, pilavı, yarık

Bulgur Pilavı Ve Karnı Yarık

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bulgur Pilavı Ve Karnı Yarık

Karnıyarık ve Bulgur Pilavı

Karnıyarık yemeğini söylediğim gibi sonradan öğrendim, ve yıllarca sadece yağda kızartma olduğu için yapmadım Aslında bu tür fırın yemekleride benim mutfağımda pek yer almaz, nedense bana ağır gelir Bende bu yöntemi buldum ve kızartma yerine közleme yani fırınlama yapıyorum, hafif ve lezzetli oluyor Bu kez fırında biraz fazla kaldı, üstünün biber ve domatesinide yemek pişmeye yakın koymam lazımdı ama bunuda unuttum

Yanına pirinç pilavı düşündüm, bulgur daha sağlıklı olduğu için bulgur pilavini tercih ettim Bence çokta yakıştı, zaten yemek ağır olduğu için bulgur pilavı bunu dengeledi

MALZEMELER:

1 3 tane ortaboy patlıcan

2 2 domates

3 3 tane yeşilbiber

4 1/2 bardak domates rendesi veya konservesi

5 200 gr yağlı kıyma

6 2 tane soğan

7 1 tatlı kaşığı salça

8 Sıvıyağ, tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1 Fırını 200° ye ayarladım

2 Patlıcanları iki parmaklık halkalara kestim

3 Yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine çok az yağ gezdirdimve fırınladım Üzerini kapatırsanız çok daha

çabuk pişer

4 Kıymayı kavurdum ve soğanları ekledim

5 Soğanlar yumuşayınca domates rendesini, oda kavrulunca salçayı ekledim

6 Salçayla kavurup 1 bardak su ilavesiyle pişirdim, ( suyunu epeyce çekmeli) en son maydanoz kattım

7 Yumuşayan patlıcanlarıın ortasın kaşık yardımıyla çukurlaştırıp, hazırladığım harçtan doldurdum

8 Tepsinin altına 1/2 bardak kadar su koydum ve aynı tepside tekrar 200° de firinladim

9 Pişmeye yakın üzerlerine domates, biber dizdim

Serviste olmazsa olmazı yogurdu unutmayin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com