Lokum .. |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokum ..LOKUM MALZEMELER 100 gr margarin 1 su bardağı un 1,5 su bardağı toz şeker 1 litre süt Hindistan cevizi Çekilmiş antep fıstığı YAPILIŞI Erimiş margarinde un kavrulur, süt ve şeker ilave edilip muhallebi kıvamında pişirilir Daha sonra 10-15 dakika çırpılır Kare şeklinde büyükçe bir fırın tepsisinin dibi bolca hindistan cevizi ile kaplanır, üzerine hazırladığımız muhallebi dökülür, buz dolabında bekletilir Bu arada ayrıca bir poşet krem şanti 1 bardak süt ile karıştırılır, dolapta soğutulmuş muhallebinin üzerine yayılır, bir gece dolapta bekletilir Soğuyan muhallebi, uzun şeritler halinde kesilip rulo yapılırve sonra yan yatırılıp üzeri antep fıstığı ile süslenir |
|