Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşure

Aşure...

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure...







malzemeler ;

Yarım kilogram aşurelik buğday
100gram nohut
100gram fasulye
Yarım su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
100 gram kuru kayısı
100 gram kuru incir
1 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşıgı prinç
1 adet portakal
1 adet elma
1 kilogram şeker
Yarım çay kaşıgı tuz
2 su bardağı süt
50 gram yer fıstıgı veya fındık içi
2-3 adet karanfil
Tarçın, nar tanesi, ceviz içi yada hisdistan cevizi ,kuş üzümü



yapılışı;



Aşurelik buğdayı pişireceğimiz geniş bir tencereye koyup, iyice yıkayın Buğdayın üzerini 4 parmak kalınlığında aşacak şekilde su ekleyin Tencerenin altını yakıp su kaynayana kadar pişirin ve altını kapatın Bu işlemi bir önceki akşamdan yapmamız gerekiyor Pişirdiğimiz buğdayları sabaha kadar ağzı kapalı tencerede bekletin Yine geceden ayrı bir kaba nohutları ve fasulyeleri koyun, suda bekletin Sabahleyin portakalı (kabuklu kalacak), elmayı, üzümü, kayısıyı ve inciri iyice yıkayıp, küçük parçacıklar haline getirin Fasulye ve nohutları ayrı bir tencerede haşlamaya başlayın Fasulyeler ve nohutlar haşlandıktan sonra önceki geceden haşladığımız buğdayların olduğu geniş tencereye ekliyoruz Bulgur ve pirinçleri de bu noktada ekleyin Üzerine 2 litre su ekleyin Yarım saat kaynatın Bu süreçte bir yandan karıştırmayı unutmayın
Doğradığımız kayısı, incir, portakal, elma ve üzümü ayrıca yer fıstığı ya da fındık içini ve karanfilleri de tencereye ekleyin 15-20 dakika bu şekilde kaynatın ve karıştırmaya devam edin Su katılaşmaya başlayacaktır Katılaşınca şekeri ekleyin Biraz fazla şekerli olmasını isterseniz şekerin gramajını artırabilirsiniz Şeker ile de 15-20 dakika kaynatınca aşure iyice kıvamına gelecektir Bu noktada tuz ve sütü de ekleyip 5 dakika daha kaynatın ve servis kaselerine koyun Oda sıcaklığında 20 dakika beklettikten sonra isteğe bağlı olarak üzerine tarçın, ceviz içi, hindistan cevizi ya da nar taneleri ekleyin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Aşure...

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşure...



Ve Aleyküm Selam Canım

Rahman cc ebeden razı olsun

emeğine sağlık teşekkürler

Maşallah Barekallah çok bereketli ve tadı çok güzel olan tatlılardan birtanesi

Şimdilik yapmayı değil annemin ellinden yapılanı yemeyi tercih ediyorum

Şimdiden bütün aşure yapan kardeşlerimizin ellerine sağlık

Rahman cc izniyle bugünün feyzi rahmeti ve bereketinden istifade edebilmemiz duasıyla

Hayırlı ve bereketli günler

Selametle kal

Selam ve duayla

Rahman cc emanetsin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.