|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| dolması, pırasa, tarifi, yapılır |
Pırasa Dolması Tarifi - Pırasa Dolması Nasıl Yapılır ? |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasa Dolması Tarifi - Pırasa Dolması Nasıl Yapılır ?iç malzameler; kıyma soğan pirinç biber salçası domaetes salçası maydonoz nane,kırmızı biber,pul biber,tuz, sıvıyağ büyük boy pırasa sosu;sıvıyağ,sarımsak,limonsuyu yapılışı şöyle; arkadaşlar yemeklerimde ölçü kullanmadığım için ,ölçü veremedim ![]() ![]() ![]() soğanları çok küçük doğrayıp iç malzemeyi iyice yoğurun ![]() burda dikkat etmeniz gereken pirincin fazla olmaması![]() ![]() mesela yarım kilo kıymaya yarım su bardağı pirinç kullanmanız gerekiyor![]() ![]() bir tencerede su kaynatın ![]() ![]() pırasaları 7 cm şeklinde kesin![]() ![]() kaynar suya atıp 30 saniye bekletip hemen çıkartın![]() ![]() (pırasanın yumuşaması için fazla bekletmeyin parçalanır )parmağınızla pırasanın içini iterek bir taraftan da doldurun![]() 2 ucuna iç malzemenin çıkmaması için küçük domatesler doğrayıp birer tane kapak olarak kapatın![]() ![]() ![]() tencereye dizin kısık ateşte pişirin ![]() ![]() tavada yağ ve sarımsağı çevirin sonra limon suyu ekleyin bu sosu tencereye dökün 2dakika da böyle piştikten sonra ocağın altını kapatın![]() ![]() kapağı açmadan dinlendirin sonrada afiyetle yiyin![]() ![]() bu dolma diğer dolmalara fark atıcak yapımı biraz zahmetli ama çok güzel ve lezzetli umarım anlatabilmişimdir![]() ![]() ha birde unutmadan teflon değilde çelik tencere kullanırsanız daha iyi olur ![]() ![]() dolmaların çelik tencerede daha güzel olduğunu düşünüyorum![]() tabi benim fikrim![]()
|
|
|
|